Pieper Bier wint Karel de Vos Duurzaamheid Award

pieper-bier

Pieper Bier, een pale ale type bier, gebrouwen met geredde aardappelen, van Instock in Amsterdam, heeft de Karel de Vos Duurzaamheid Award gewonnen. De prijs is uitgereikt tijdens de eerste dag van de Horecava in RAI Amsterdam.

In Nederland wordt jaarlijks 340 miljoen kilo aan aardappelen weggegooid, door overproductie en vanwege hun uiterlijk. Instock zoekt oplossingen om restanten, althans een deel hiervan, te verwerken en geeft lokale brouwer Troost opdracht Pieper Bier te brouwen, met aardappel als ingrediënt. Het wordt verkocht in haar Instock No Waste restaurants, -winkels, en -foodtrucks.

De Karel de Vos Award, die dit jaar voor de vijfde keer werd uitgereikt, is vernoemd naar de initiatiefnemer en eerste juryvoorzitter van de Horecava Innovation Award. Omdat ‘zorg voor een betere wereld’ steeds meer de focus wordt, is de naam vanaf 2017 veranderd in Karel de Vos Duurzaamheid Award. Alle ingezonden innovaties voor de Horeca Innovation Award maakten kans.

Vorig jaar werd de Karel de Vos Award, toen nog voor de meest gastgerichte innovatie, gewonnen door Jonathan Karpathios voor de Bieterbal, een bitterbal van gefermenteerde rode biet.

Tijdens de editie van 2017 ging de overall Horecava award naar Code Blond van Hemelswater.

Lees ook: 

 
Lees ook
Inschrijving Horecava Innovation Awards 2022

Inschrijving Horecava Innovation Awards 2022

Foodondernemers kunnen zich weer inschrijven voor de Horecava Innovation Award. Deze prijs voor beste innovatie wordt op de eerste dag de Horecava, op 10 januari 2022, voor de 21e keer uitgereikt. Inschrijven kan nog tot en met 14 oktober.

Gold & Green wint Horecava Innovation Award 2020

Gold & Green wint Horecava Innovation Award 2020

Gold & Green heeft de Horecava Innovation Award 2020 gewonnen met het product Pulled Oats, een alternatief voor vlees. Winnaar van de Duurzaamheid Award Karel de Vos is Karma Shoarma van het gelijknamige bedrijf uit Haarlem. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de opening van de Horecava.

De Horecava Innovation Award 2020

De Horecava Innovation Award 2020

De Horecava Innovation Award is de jaarprijs voor de beste innovaties in de Nederlandse foodbranche. Uit ruim 170 inzendingen maakte een onafhankelijke jury een selectie waarna er zestien genomineerden in vier categorieën overbleven. Op de openingsdag van de 64ste Horecava, maandag 13 januari 2020 in RAI Amsterdam, wordt de Horecava Innovation Award...

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren