Pioneering Agtech voor bedrijven in de agrarische en food sector

EVMI_Agtech

Farm & Food 4.0 presenteert samen met SmartHectar Innovation een nieuw programma voor bedrijven in de agrarische en food sector. Pioneering AgTech brengt internationale startups en gevestigde agri-food ondernemingen samen om nieuwe producten en technologieën te ontdekken. Agri-food ondernemingen kunnen zo kennis maken met open innovatie en samenwerken met startups. Het programma vindt op 20 en 21 september 2018 plaats in Berlijns innovatiehub Factory Berlin.

Pioneering Agtech

Pioneering AgTech koppelt tien branchedeelnemers met tien seed-startups. Op 20 september start het programma met een kennismaking met de beste methoden van co-creatie en geeft het deelnemers de nodige handvaten en knowhow om het in de praktijk te brengen. Startups pitchen ook hun innovatieve ideeën. De volgende dag gaan tien paren van ondernemingen en startups aan de slag met de opgedane kennis met de hulp van moderators en krijgen zij feedback van het publiek.

De keynote sprekers zijn onder meer: Dr. Alexander Wiegelmann, Vice President van KWS, Fabio Ziemßen, Directeur van NX-FOOD, Daniel Duarte, CEO van Koakult (Koawach) en Pavlos Kalaitzoglo, Directeur Plant Research bij Infarm. Pioneering AgTech is een innovatief programma ontwikkeld voor agricultuur en foodondernemingen die willen leren hoe te profiteren van het werken met startups of die dit proces willen verbeteren.

Samenwerking gevestigde ondernemingen en startups

Een samenwerking tussen gevestigde ondernemingen en startups is essentieel om innovatie en groei te bevorderen. “Een significate 82% van de grote ondernemingen ziet interactie met startups tegenwoordig als belangrijk, en 23% zegt dat het zelfs ‘bedrijfskritisch’ is voor hun onderneming” (MassChallenge and Imaginatik report). Volgens het Unilever Foundry report uit 2017 is "80% van de bedrijven van mening dat startups een positief effect kunnen hebben op de bedrijfsaanpak van bedrijfsinnovatie."

De organisatie

Farm & Food 4.0 is een Europese congres voor digitalisering in de agricultuur en food sector. De volgende editie vindt op 21 januari 2019 plaats. SmartHectar Innovation GmbH is een internationale hub voor samenwerkingen en investeringen voor bedrijven en startups in AgTech en WaterTech. Het faciliteert co-creatie met de missie om globale uitdagingen in agricultuur en water op te lossen.

Lees ook
Brave New Food start zoektocht naar gezonde voeding-oplossingen

Brave New Food start zoektocht naar gezonde voeding-oplossingen

Het innovatieversnellende platform Brave New Food lanceert een nieuwe zoektocht om jonge bedrijven aan gevestigde partijen te koppelen, deze keer met thema ‘Healthy Food Solutions’. Start-ups en scale-ups kunnen nu hun oplossing pitchen in verschillende categorieën.

Foodsector verduurzaamt te langzaam, ondanks ambitie

Foodsector verduurzaamt te langzaam, ondanks ambitie

Uit onderzoek van consultancybureau P2 blijkt dat de foodsector sneller moet verduurzamen om de ambities uit het Klimaatakkoord voor een lagere CO2-productie waar te kunnen maken. Bedrijven willen wel, maar laten zich afremmen door investeringskosten en korte termijnvisie.

VN organiseert wedstrijd voor bedrijven die het voedselsysteem transformeren

VN organiseert wedstrijd voor bedrijven die het voedselsysteem transformeren

Kleine en middelgrote bedrijven en start-ups die zich bezighouden met het transformeren van voedselsystemen, kunnen zich opgeven voor de Best Small Business-wedstrijd van de Verenigde Naties.