Pioneering Agtech voor bedrijven in de agrarische en food sector

EVMI_Agtech

Farm & Food 4.0 presenteert samen met SmartHectar Innovation een nieuw programma voor bedrijven in de agrarische en food sector. Pioneering AgTech brengt internationale startups en gevestigde agri-food ondernemingen samen om nieuwe producten en technologieën te ontdekken. Agri-food ondernemingen kunnen zo kennis maken met open innovatie en samenwerken met startups. Het programma vindt op 20 en 21 september 2018 plaats in Berlijns innovatiehub Factory Berlin.

Pioneering Agtech

Pioneering AgTech koppelt tien branchedeelnemers met tien seed-startups. Op 20 september start het programma met een kennismaking met de beste methoden van co-creatie en geeft het deelnemers de nodige handvaten en knowhow om het in de praktijk te brengen. Startups pitchen ook hun innovatieve ideeën. De volgende dag gaan tien paren van ondernemingen en startups aan de slag met de opgedane kennis met de hulp van moderators en krijgen zij feedback van het publiek.

De keynote sprekers zijn onder meer: Dr. Alexander Wiegelmann, Vice President van KWS, Fabio Ziemßen, Directeur van NX-FOOD, Daniel Duarte, CEO van Koakult (Koawach) en Pavlos Kalaitzoglo, Directeur Plant Research bij Infarm. Pioneering AgTech is een innovatief programma ontwikkeld voor agricultuur en foodondernemingen die willen leren hoe te profiteren van het werken met startups of die dit proces willen verbeteren.

Samenwerking gevestigde ondernemingen en startups

Een samenwerking tussen gevestigde ondernemingen en startups is essentieel om innovatie en groei te bevorderen. “Een significate 82% van de grote ondernemingen ziet interactie met startups tegenwoordig als belangrijk, en 23% zegt dat het zelfs ‘bedrijfskritisch’ is voor hun onderneming” (MassChallenge and Imaginatik report). Volgens het Unilever Foundry report uit 2017 is "80% van de bedrijven van mening dat startups een positief effect kunnen hebben op de bedrijfsaanpak van bedrijfsinnovatie."

De organisatie

Farm & Food 4.0 is een Europese congres voor digitalisering in de agricultuur en food sector. De volgende editie vindt op 21 januari 2019 plaats. SmartHectar Innovation GmbH is een internationale hub voor samenwerkingen en investeringen voor bedrijven en startups in AgTech en WaterTech. Het faciliteert co-creatie met de missie om globale uitdagingen in agricultuur en water op te lossen.

Lees ook
Open call aan innovatieve food start-ups

Open call aan innovatieve food start-ups

De eerste scoutingsronde van het Europees georiënteerde innovatieplatform Brave New Food is deze week van start gegaan. Het platform roept start-ups en scale-ups op om innovatieve oplossingen te komen pitchen met als doel deze te verbinden aan de uitdagingen van gevestigde bedrijven uit de voedingsindustrie.

Kansrijke inzending op Vietnam International Food Industry Exhibition

Kansrijke inzending op Vietnam International Food Industry Exhibition

De Nederlandse Ambassade in Hanoi, Vietnam is voornemens een Nederlandse inzending te organiseren op de Vietnam International Food Industry Exhibition. Deze zal gehouden worden van 14-17 november in Ho Chi Minh City. De Vietnam International Food Industry Exhibition is de grootste en meest toonaangevende food beurs van Vietnam. In 2018 zal Nederland...

Inschrijving ABN AMRO Circular Food Award 2018 geopend

Inschrijving ABN AMRO Circular Food Award 2018 geopend

De inschrijving voor de ABN AMRO Circular Food Award 2018 is geopend. ABN AMRO reikt deze prijs uit aan inspirerende initiatieven van bedrijven in de foodsector, foodretail en productie die succesvol de circulaire economie versnellen. De prijsuitreiking vindt plaats op 27 juni tijdens het Foodservice Instituut Nederland Zomercongres. Bedrijven in de...