Plan Bloomberg tegen fris van de baan

NEW YORK - De stad New York heeft een reputatie als het gaat om het stimuleren van de gezondheid. Het plan van burgemeester Bloomberg om obesitas onder lagere inkomens aan te pakken door het onmogelijk te maken met voedselbonnen frisdrank te kopen, wordt echter niet uitgevoerd.

Het Supplemental Nutrition Assistance Program (beter bekend onder de naam Food Stamps Program), dat wordt aangestuurd door het ministerie van landbouw USDA, noemde het plan onuitvoerbaar omdat het ondoenlijk is uit te zoeken welke dranken wel en welke niet gekocht zouden mogen worden. Het is moeilijk in te schatten welk effect de maatregel zou hebben op obesitas.

In New York heeft 57 procent van de volwassenen en 40 procent van de schooljeugd last van overgewicht of obesitas. Mensen met lage inkomens lijden er het meest aan. Daarom wilde New York het probleem aanpakken door de aankoop van frisdrank en andere drank met veel suiker via de Food Stamps te verbieden.

In de VS maken circa 45 miljoen mensen die geen of een beperkt inkomen hebben, gebruik van Food Stamps, een pas om voeding te kopen.

Lees ook:
New York verplicht aanplakken hygiënebeoordeling (30 juli 2010)

New York wil wéér ingrediënt verbieden (16 april 2010)

New York overweegt zoutverbod (12 maart 2010)

Calorieën tellen in New Yorkse metro (8 oktober 2008)

New York verplicht kcal op menu (23 juli 2008)

New York strijdt tegen transvetten (6 december 2006) 

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over de VS