PlanetProof zuivel krijgt maar één kievit van de Vogelbescherming

kievit-pixabay

Met welke van die nieuwe, duurzame Nederlandse zuivelproducten zijn boerenlandvogels, zoals kievit, grutto en boerenzwaluw, het meest geholpen? De Vogelbescherming geeft antwoord met de Vogelvriendelijke Zuivelwijzer

De natuurbeschermingsorganisatie vergeleek verschillende producten met elkaar en kende minimaal één en maximaal vijf kieviten toe. Weerribben Zuivel, Zuiver Zuivel en Red de Rijke Weide Kaas krijgen de maximale score van vijf kieviten. 

Het keurmerk PlanetProof, gevoerd door onder andere de topzuivellijn van FrieslandCampina, komt er bekaaid vanaf met maar 1 kievit. De Dierenbeschermingsmelk met 1-ster van Jumbo scoort 2 kieviten. 

De Vogelbescherming deelde de kievitsymbolen uit op basis van vijf criteria: aandeel kruidenrijk grasland, niet maaien tijdens het broedseizoen, vernatting van grasland, streekeigen landschapselementen, zoals sloten en knotwilgen en broedgelegenheden.

Bron: Foodlog

Lees ook
Voedselprijzen dalen, blijkt uit VN-rapport

Voedselprijzen dalen, blijkt uit VN-rapport

Ondanks de droogte waardoor veel landbouwregio’s dit jaar werden getroffen, zijn de wereldwijde voedselprijzen sinds mei dit jaar flink gedaald. Dat blijkt uit het Food Outlook rapport van de United Nations Food and Agriculture Organisation (FAO). Producten als suiker, thee, koffie, cacao en zuivel zijn het afgelopen half jaar allemaal goedkoper...

Arla schrapt 140 banen in nieuwe bezuinigingsronde

Arla schrapt 140 banen in nieuwe bezuinigingsronde

Als deel van een driejarig herstructurerings- en bezuinigingsprogramma schrapt Arla 140 banen. Voor eind 2020 wil het Zweeds-Deense zuivelbedrijf 400 miljoen euro aan bezuinigingen doorvoeren. Bezuinigingen Arla Eerder dit jaar voerde Arla al veranderingen door binnen verschillende support-afdelingen, zoals financiën, IT, legal, HR en Corporate...

Van Hall Larenstein opent nieuw food-onderzoekscentrum in Friesland

Van Hall Larenstein opent nieuw food-onderzoekscentrum in Friesland

Hogeschool Van Hall Larenstein opende woensdag 17 oktober op hun locatie in Leeuwarden hun gloednieuwe onderzoekscentrum, het Food Application Center for Technology (FACT). De dag werd geopend met een inhoudelijk symposium over milde processing van zuivel, waarna Johannes Kramer, gedeputeerde AgroFood bij Provincie Friesland, het nieuwe innovatiecentrum...