Plantaardige eiwitfaciliteiten in kaart gebracht

solar-foods

Beeld: Solar Foods

Foodvalley NL heeft een overzicht gepubliceerd van Nederlandse faciliteiten voor het testen en opschalen van ingrediënten, halffabrikaten of eindproducten met plantaardige ingrediënten. Deze Protein Facility Map is bedoeld als hulpmiddel voor bedrijven die deze faciliteiten zelf niet hebben maar wel willen innoveren op dit gebied.

Op de kaart staan partijen met faciliteiten inzetbaar over de hele keten, voor kleinschalige testen tot industriële productie. Het gaat om zowel bedrijven die produceren voor derden als partijen die testfaciliteiten aanbieden waarop zelf kan worden getest en geproduceerd mag worden. Per aanbieder wordt enige beknopte informatie gegeven, bijvoorbeeld of er wordt gewerkt met allergenen, welke certificaten de locatie bezit en een indicatie van de test/productieschaal.

“Testen en opschalen is een cruciale stap naar succesvolle vermarkting van innovatieve concepten”, zegt programmamanager Jeroen Willemsen van The Protein Cluster van Foodvalley NL, die het initiatief nam voor de kaart. “Vaak bezitten bedrijven zelf niet over specialistische, dure faciliteiten of experts om deze te bedienen. Voor hen, jonge bedrijven maar zeker ook corporates, bieden we deze service aan.”

Lees ook
DSM en Avril gaan plantaardige eiwitten uit raapzaad verkopen

DSM en Avril gaan plantaardige eiwitten uit raapzaad verkopen

Chemiebedrijf DSM gaat samenwerken met de Franse industriële landbouwonderneming Avril om plantaardige eiwitten op de markt te brengen. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht. DSM en Avril willen plantaardige eiwitten produceren op basis van raapzaad. De eiwitten zijn bedoeld voor de productie van onder meer vlees- en zuivelvervangers,...

Foodvalley NL organiseert ontbijtsessie over eerlijke prijs van voeding

Foodvalley NL organiseert ontbijtsessie over eerlijke prijs van voeding

Op 17 april vindt in Wageningen een Foodvalley Breakfast Session plaats. Het onderwerp van deze ontbijtsessie is de echte en eerlijke prijs van voeding. De voedselprijzen in veel Westerse landen zijn relatief laag. Dat is fijn voor de consumenten, maar de lage prijzen zetten de productiekosten onder druk, wat weer gevolgen heeft voor eerlijke en duurzame...

Foodvalley NL start acceleratorprogramma voor ‘scale-ups’

Foodvalley NL start acceleratorprogramma voor ‘scale-ups’

Foodvalley NL en ScaleUp Company slaan de handen ineen en starten de Foodvalley Accelerator voor scale-ups in de agrifoodsector. Daarmee krijgen nu ook bedrijven ná de start-up fase ondersteuning. Volgens Roger van Hoesel, directeur van Foodvalley NL, bestaat er een gat in het ecosysteem van foodbedrijven. “Er zijn veel kleine, veelal jonge bedrijven...