Beeld: Solar Foods

Foodvalley NL heeft een overzicht gepubliceerd van Nederlandse faciliteiten voor het testen en opschalen van ingrediënten, halffabrikaten of eindproducten met plantaardige ingrediënten. Deze Protein Facility Map is bedoeld als hulpmiddel voor bedrijven die deze faciliteiten zelf niet hebben maar wel willen innoveren op dit gebied.

Op de kaart staan partijen met faciliteiten inzetbaar over de hele keten, voor kleinschalige testen tot industriële productie. Het gaat om zowel bedrijven die produceren voor derden als partijen die testfaciliteiten aanbieden waarop zelf kan worden getest en geproduceerd mag worden. Per aanbieder wordt enige beknopte informatie gegeven, bijvoorbeeld of er wordt gewerkt met allergenen, welke certificaten de locatie bezit en een indicatie van de test/productieschaal.

“Testen en opschalen is een cruciale stap naar succesvolle vermarkting van innovatieve concepten”, zegt programmamanager Jeroen Willemsen van The Protein Cluster van Foodvalley NL, die het initiatief nam voor de kaart. “Vaak bezitten bedrijven zelf niet over specialistische, dure faciliteiten of experts om deze te bedienen. Voor hen, jonge bedrijven maar zeker ook corporates, bieden we deze service aan.”

Altijd op de hoogte blijven?