Plantaardige tonijn van Vegan Zeastar wint Vegan Food Award

Vegan Zeastar

De plantaardige tonijn van het Nederlandse merk Vegan Zeastar won op 4 juni een Vegan Food Award. Deze No Tuna Sashimi wordt gemaakt op basis van tapioca en zeewier. Dierenrechtenorganisatie Peta Deutschland reikte de Vegan Food Awards 2020 uit.

Vegan Zeastar won de categorie 'Best Fish Alternative'. De Peta Deutschland jury noemde de No Tuna Sashimi een trailblazer voor verdere ontwikkeling van vegan producten: “We zijn erg blij met jullie deelname en zijn enthousiast over het product. We hopen dat andere bedrijven erdoor geïnspireerd worden. Dergelijke vegan sushi zijn we nog niet tegengekomen in Duitsland."

Vegan Zeastar is een merk van Vegan Finest Foods. Dit bedrijf bereikte de smaak en textuur van de sashimi door te werken met tapiocazetmeel en glucose uit zeewier. Het product werd snel populair bij Japanse sushi-chefs. Er volgde een jaar van opschalen en productverbeteringen, waaronder de toevoeging van lijnzaad- en koolzaadolie waar van nature Omega 3 in zit.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Voedingsmiddelenindustrie in de media | Week 10-2023

Voedingsmiddelenindustrie in de media | Week 10-2023

Frankrijk neemt maatregelen tegen stijging voedselprijzen, de toekomst van algen in voeding en Louise Fresco over het stikstofprobleem. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Voedingsmiddelensindustrie in de media | Week 8-2023

Voedingsmiddelensindustrie in de media | Week 8-2023

Vleesvervangers van suikerbiet, interview met Foodello en de productie van plantaardig eiwitpoeder. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Mark Kulsdom introduceert tijdelijk keurmerk ‘Beter Laten Leven’

Mark Kulsdom introduceert tijdelijk keurmerk ‘Beter Laten Leven’

Mark Kulsdom, oprichter Dutch Weed Burger, vindt dat er minder of helemaal geen dieren geslacht moeten worden. Daarom introduceert hij tijdens de Nationale Week zonder Vlees het tijdelijke keurmerk ‘Beter Laten Leven’ en schreef hij een brandbrief aan de politiek.