Plantaardige tonijn van Vegan Zeastar wint Vegan Food Award

Vegan Zeastar

De plantaardige tonijn van het Nederlandse merk Vegan Zeastar won op 4 juni een Vegan Food Award. Deze No Tuna Sashimi wordt gemaakt op basis van tapioca en zeewier. Dierenrechtenorganisatie Peta Deutschland reikte de Vegan Food Awards 2020 uit.

Vegan Zeastar won de categorie 'Best Fish Alternative'. De Peta Deutschland jury noemde de No Tuna Sashimi een trailblazer voor verdere ontwikkeling van vegan producten: “We zijn erg blij met jullie deelname en zijn enthousiast over het product. We hopen dat andere bedrijven erdoor geïnspireerd worden. Dergelijke vegan sushi zijn we nog niet tegengekomen in Duitsland."

Vegan Zeastar is een merk van Vegan Finest Foods. Dit bedrijf bereikte de smaak en textuur van de sashimi door te werken met tapiocazetmeel en glucose uit zeewier. Het product werd snel populair bij Japanse sushi-chefs. Er volgde een jaar van opschalen en productverbeteringen, waaronder de toevoeging van lijnzaad- en koolzaadolie waar van nature Omega 3 in zit.

Lees ook
Unilever wil meer plantaardig, minder verspilling en voedzamer

Unilever wil meer plantaardig, minder verspilling en voedzamer

Unilever presenteert vandaag het nieuwe 'Future Foods' initiatief dat een gezonder en duurzamer wereldwijd voedselsysteem moet ondersteunen.

Beurswaarde Beyond Meat onderuit door aankondiging McPlant

Beurswaarde Beyond Meat onderuit door aankondiging McPlant

McDonald's brengt met ingang van volgend jaar een eigen lijn vleesvervangers onder de naam McPlant. Het eerste vleesvrije product wordt een McPlant-burger, daarna volgen ook plantaardige kipstukjes en ontbijtbroodjes.

DP&S behaalt als eerste bedrijf wereldwijd de Plant-Based Global Standard

DP&S behaalt als eerste bedrijf wereldwijd de Plant-Based Global Standard

Ingrediëntenverhandelaar Dutch Protein & Services (DP&S) voldoet als eerste bedrijf wereldwijd aan de Plant-Based Global Standard. Dit betekent dat ingrediënten vrij zijn producten van dierlijke oorsprong en niet in contact zijn geweest met dierlijke producten.