Plantaardige tonijn van Vegan Zeastar wint Vegan Food Award

Vegan Zeastar

De plantaardige tonijn van het Nederlandse merk Vegan Zeastar won op 4 juni een Vegan Food Award. Deze No Tuna Sashimi wordt gemaakt op basis van tapioca en zeewier. Dierenrechtenorganisatie Peta Deutschland reikte de Vegan Food Awards 2020 uit.

Vegan Zeastar won de categorie 'Best Fish Alternative'. De Peta Deutschland jury noemde de No Tuna Sashimi een trailblazer voor verdere ontwikkeling van vegan producten: “We zijn erg blij met jullie deelname en zijn enthousiast over het product. We hopen dat andere bedrijven erdoor geïnspireerd worden. Dergelijke vegan sushi zijn we nog niet tegengekomen in Duitsland."

Vegan Zeastar is een merk van Vegan Finest Foods. Dit bedrijf bereikte de smaak en textuur van de sashimi door te werken met tapiocazetmeel en glucose uit zeewier. Het product werd snel populair bij Japanse sushi-chefs. Er volgde een jaar van opschalen en productverbeteringen, waaronder de toevoeging van lijnzaad- en koolzaadolie waar van nature Omega 3 in zit.

Lees ook
Seasogood presenteert plantaardige tonijn in blik

Seasogood presenteert plantaardige tonijn in blik

Seasogood brengt onder de naam Happy Tune plantaardige tonijn in het Nederlandse conservenschap. Er zijn drie varianten: Naturel, Olijfolie en Citroen & zwarte peper.

Overname Vivera door Braziliaans vleesconcern JBS

Overname Vivera door Braziliaans vleesconcern JBS

Het Braziliaanse vleesconcern JBS neemt voor 341 miljoen euro de Nederlandse producent van vleesvervangers Vivera over. De overname omvat ook de drie fabrieken en het R&D centrum van Vivera.

Week Zonder Vlees vliegend van start

Week Zonder Vlees vliegend van start

Op maandag 8 maart 2021 ging de vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees van start. Bedrijven reageren massaal op de campagne, met nieuws over nieuwe producten, initiatieven en meer. We zetten er een aantal op een rijtje.