Plantaardige tonijn van Vegan Zeastar wint Vegan Food Award

Vegan Zeastar

De plantaardige tonijn van het Nederlandse merk Vegan Zeastar won op 4 juni een Vegan Food Award. Deze No Tuna Sashimi wordt gemaakt op basis van tapioca en zeewier. Dierenrechtenorganisatie Peta Deutschland reikte de Vegan Food Awards 2020 uit.

Vegan Zeastar won de categorie 'Best Fish Alternative'. De Peta Deutschland jury noemde de No Tuna Sashimi een trailblazer voor verdere ontwikkeling van vegan producten: “We zijn erg blij met jullie deelname en zijn enthousiast over het product. We hopen dat andere bedrijven erdoor geïnspireerd worden. Dergelijke vegan sushi zijn we nog niet tegengekomen in Duitsland."

Vegan Zeastar is een merk van Vegan Finest Foods. Dit bedrijf bereikte de smaak en textuur van de sashimi door te werken met tapiocazetmeel en glucose uit zeewier. Het product werd snel populair bij Japanse sushi-chefs. Er volgde een jaar van opschalen en productverbeteringen, waaronder de toevoeging van lijnzaad- en koolzaadolie waar van nature Omega 3 in zit.

Lees ook
FN Global Meat neemt plantaardige burger op in assortiment

FN Global Meat neemt plantaardige burger op in assortiment

De Nederlandse vleesimporteur FN Global Meat neemt de Revoltion Burger op in het assortiment. Deze plantaardige burgers wordt gemaakt bij Marfrig in Brazilië.

Novish: 'we willen rebellie uitstralen'

Novish: 'we willen rebellie uitstralen'

Nederland is weer een veganfenomeen rijker. Novish ontwikkelt plantaardige alternatieven voor vis en ligt waarschijnlijk in het najaar in de schappen van de supermarkt. Initiatiefnemers zijn Maiko van der Meer, Katja Busser en Paul den Dulk. Van der Meer werkte jaren in de vis- en vleesbranche, maar ziet kansen voor een vegan visproduct.  Als...

De mooie en minder mooie kanten van de tonijnvangst

De mooie en minder mooie kanten van de tonijnvangst

Sinds hij in de jaren ’90 in Spanje woonde en zag hoe de blauwvintonijnen daar op traditionele manier gevangen werden, heeft de tonijn econoom en journalist Steven Adolf niet meer losgelaten. Onlangs verscheen zijn boek ‘Tuna Wars’ over de mooie, maar zeker ook de minder mooie kanten van de tonijnvangst. Het begon in de jaren ’90...