PlantLab verviervoudigt oppervlakte productielocatie
Beeld: PlantLab
Vanaf november 2021 breidt scale-up PlantLab uit met 11.000 vierkante meter indoor farm in Amsterdam. Op de locatie worden groenten en kruiden geteeld onder gecontroleerde, ideale omstandigheden.
De indoor farm, die na de uitbreiding 15.000 vierkante meter groot is, bevindt zich in de voormalige IBM-typemachinefabriek die tegenwoordig B. Smart City Hub heet, gelegen nabij de ring van Amsterdam. Michiel Peters, CEO van PlantLab, zegt in het persbericht van het bedrijf: “Dit stelt ons in staat om nog meer mensen dicht bij de locatie hier in Amsterdam heel snel na de oogst van kraakvers voedsel te voorzien. We gaan onder meer de teelt van tomaten, komkommer, kruiden en verschillende slasoorten opschalen. Zo kunnen we op grotere schaal dan nu leveren aan online supermarkt Picnic, die letterlijk onze buurman is, en groothandel Van Gelder groente & fruit. Tevens kunnen we onze technologie verder optimaliseren.”
Met de technologie die PlantLab gebruikt kun je overal ter wereld gewassen telen, zelfs op onvruchtbare grond of midden in stedelijke gebieden. Dankzij temperatuur-, vocht- en lichtregulatie groeien gewassen uit tot hun volledige potentie, aldus PlantLab, terwijl er 95% minder water nodig is en geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Licht komt van speciaal ontwikkelde LED’s, die de specifieke kleur licht geven die de plant nodig heeft voor fotosynthese. “Hierdoor hoeft voedsel niet meer over lange afstanden getransporteerd te worden, wat direct leidt tot minder CO2-uitstoot, lagere kosten en minder voedselverspilling”, zegt Peters.
Altijd op de hoogte blijven?
Thema's
Meer over
Lees ook
Vegan supermarkt geopend in Amsterdam
Vorige week heeft Vegan Fresco haar deuren geopend. De nieuwe supermarkt in Amsterdam biedt een volledig veganisttisch assortiment aan.
Een derde van alle kruidenpreparaten is vervalst
Bijna een derde van alle kruidenpreparaten die wereldwijd over de toonbank gaan, bevat niet de kruiden die op het etiket staan. Dat ontdekten Roemeense onderzoekers,schrijft FoodNavigator. De wetenschappers namen bijna 6.000 kruidenpreparaten onder de loep, uit 37 verschillende landen. Denk aan gedroogde kruiden, theeën, essentiële...
Interview: de wereld verbeteren met kruiden
Het zijn uitdagende tijden, vindt Michel Driessen, CEO bij Verstegen Spices & Sauces. De markt verschuift, het klimaat verandert, en wereldwijd wordt de politiek instabieler. Michel wil Verstegen niet alleen zo goed mogelijk door deze tijd loodsen, maar er ook een ander bedrijf van maken. ‘Een organisatie die een positieve impact heeft op...