Plastic recycling is een van de drie hoofdthema’s tijdens de verpakkingsbeurs Empack. Op woensdag 3 en donderdag 4 april 2019 zal deze beurs plaatsvinden in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

De drie hoofdthema’s van de verpakkingsbeurs Empack zijn Plastic Recycling, Ketensamenwerking en E-packaging. Deze thema’s zijn met elkaar verbonden door het onderwerp duurzaamheid. Vooral het gebruik van recyclebaar plastic is een hot topic op dit moment; grote A-merk fabrikanten zoeken nieuwe samenwerkingen met innovators om het gebruik van plastic te reduceren, te hergebruiken of recyclen.

Miniconferentie

Tijdens Empack wordt een miniconferentie gehouden met als thema ‘Gerecycled plastic voor voedselcontactmaterialen’. In samenwerking met de NRK (de Federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie) wordt de recycling van plastic uitvoerig besproken. Vier experts zullen de laatste ontwikkelingen delen op het gebied van recycleerbare materialen die ingezet kunnen worden voor verpakkingen in de voedingsindustrie.

Tijdens de inhoudelijke conferentie en de aansluitende paneldiscussie worden onder andere antwoorden gegeven op de volgende vragen: Welke wetgevingen komen kijken bij het gebruik van gerecycleerd plastic? Waar dien je rekening mee te houden bij het testen van deze materialen? En is het nog altijd voedselveilig wanneer gerecycleerd plastic wordt ingezet in de voedingsindustrie?

Verpakken, logistiek, distributie en automatisering

Empack wordt tegelijkertijd gehouden met de vakbeurzen Automation en Logistics & Distribution. Zo komen verpakken, logistiek, distributie en automatisering samen onder één dak. Voor de overzichtelijkheid heeft Empack routes gemaakt om relevante exposanten snel en makkelijk te vinden; zo kun je de food route, e-commerce route, circulaire route, of de tech route volgen. Naar verwachting zullen er 320 exposanten en 6500 bezoekers aanwezig zijn.

Altijd op de hoogte blijven?