Plus centraliseert distributie houdbaar

15 februari 2017

De reorganisatie die Plus supermarkten aankondigt in de opslag en distributie van houdbare producten heeft geen gevolgen voor de bevoorrading van verse en diepvriesproducten. Deze blijft namelijk bij externe logistiek dienstverleners: Hollander in Barendrecht en C. van Heezik in Utrecht.

Plus gaat de opslag en distributie van houdbare producten vanaf 2020 organiseren vanuit één nieuw te bouwen distributiecentrum (dc). Hierdoor zullen de activiteiten van de 4 bestaande dc’s stapsgewijs overgaan. Er wordt gesneden in het personeel. Het gaat daarbij in totaal om 460 fte.

Volledig gemechaniseerd

Het nieuwe volledig gemechaniseerde dc komt in het centraal gelegen Tiel (zie ontwerp) en wordt een van de modernste voedingsdc's voor houdbare producten van Nederland. Van hieruit zullen alle 262 Plus supermarkten in Nederland bevoorraad worden.

Over de kosten doet Plus geen uitspraken. Wel is het volgens de retailketen de grootste investering in de geschiedenis van het bedrijf.

'Houdbaar efficienter inrichten'

Plus heeft op dit moment 4 regionale dc’s voor houdbare producten: in Haaksbergen, Middenbeemster, Hendrik Ido Ambacht en Ittervoort. Hier werken in totaal zo’n 700 medewerkers (435 fte: vaste, tijdelijke en invalkrachten).

Door te centraliseren, verwacht Plus deze activiteiten fors efficiënter in te richten. Dit is belangrijk voor de toekomstige concurrentiepositie van de retailketen.

Het nieuwe dc in Tiel gaat werk bieden aan zo’n 250 fte. Naar verwachting kan zo’n 175 fte hiervan met huidige medewerkers worden ingevuld. De overige 75 fte zijn nieuwe banen.

Fors dc

Het dc wordt 41.000 vierkante meter groot. Daarnaast is er nog een optie van 80.000 vierkante meter voor toekomstige uitbreidingsmogelijkheden.

De bouw start nog dit jaar, nadat een formeel besluit genomen is. Verwacht wordt dat de eerste activiteiten van de bestaande dc’s over 3 jaar overgeheveld worden. Het nieuwe dc is in 2020 volledig operationeel.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?