Plus en Milieu Centraal samen tegen voedselverspilling

PLUS_Spaghettimeter_LR

Supermarkt Plus en voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal gaan samenwerken. Met het motto 'Goed eten gooi je niet weg' willen ze voedselverspilling tegengaan.

Voedselverspilling

Consumenten gooien vaak eten weg dat eigenlijk nog gebruikt kan worden. Daarom geeft Plus consumenten tips voor het hergebruiken en bewaren van voedsel. In de inspiratiemagazines staan ideeën om verspilling te voorkomen en restjes van voedsel te hergebruiken. Deze tips zijn te herkennen aan een nieuw icoontje dat ‘een hart voor recyclen’ weergeeft.

Voedselbank

Plus doet op zowel landelijk als lokaal niveau veel om voedselverspilling tegen te gaan. Debbie Huisman, mvo-specialist bij Plus: “Pasta is een van de meest verspilde producten. Samen met Heinz helpen we consumenten daarom op maat te koken door een spaghettimeter van Joseph Joseph weg te geven. Niet alleen landelijk intensiveerde Plus een samenwerking met Voedselbanken Nederland, ook bijna alle ondernemers werken samen met een lokale voedselbank.”

Milieu Centraal

Milieu Centraal geeft veel praktische tips en adviezen om verspilling te voorkomen. “Slimmer inkopen is er één. En je kunt ook onze Weggooitest doen, om na te gaan hoeveel voedsel je eigenlijk weggooit”, zegt  Mariken Stolk, communicatieadviseur Duurzame Voeding bij Milieu Centraal. “Voor ons is het belangrijk dat onze tips en informatie zoveel mogelijk mensen bereiken. Door onze samenwerking met Plus bereiken we meer en andere consumenten.”

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Too Good To Go redde 18 miljoen maaltijden in vijf jaar

Too Good To Go redde 18 miljoen maaltijden in vijf jaar

Het platform Too Good To Go is deze maand vijf jaar actief in Nederland. Deze app tegen voedselverspilling redde in die tijd 18 miljoen maaltijden, wat neerkomt op ongeveer één maaltijd per inwoner. Ook wereldwijd namen de cijfers de afgelopen anderhalf jaar toe. In totaal zijn er inmiddels al 200 miljoen maaltijden gered.

Lidl doneert 1,3 miljoen porties groente en fruit aan Voedselbanken

Lidl doneert 1,3 miljoen porties groente en fruit aan Voedselbanken

Lidl gaat jaarlijks 600.000 kilo groente en fruit doneren aan Voedselbanken Nederland, wat gelijk staat aan ruim 1,3 miljoen porties groente en fruit. Dat maakte de supermarktketen bekend tijdens het jubileumdiner in de Kookfabriek in Utrecht waar Lidl en Voedselbanken Nederland hun 10-jarige samenwerking vierden.

Flevolandse zorgorganisaties in actie om voedselverspilling tegen te gaan

Flevolandse zorgorganisaties in actie om voedselverspilling tegen te gaan

In opdracht van provincie Flevoland en gemeente Lelystad zijn vijf Flevolandse zorglocaties van Coloriet en Woonzorg Flevoland samen met Greendish de uitdaging aangegaan om voedselverspilling tegen te gaan. Op elke locatie is de voedselverspilling in hun keuken, koelkast en op het bord gemeten om hun kennis en bewustzijn te vergroten. Met als resultaat:...