Plus en Milieu Centraal samen tegen voedselverspilling

PLUS_Spaghettimeter_LR

Supermarkt Plus en voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal gaan samenwerken. Met het motto 'Goed eten gooi je niet weg' willen ze voedselverspilling tegengaan.

Voedselverspilling

Consumenten gooien vaak eten weg dat eigenlijk nog gebruikt kan worden. Daarom geeft Plus consumenten tips voor het hergebruiken en bewaren van voedsel. In de inspiratiemagazines staan ideeën om verspilling te voorkomen en restjes van voedsel te hergebruiken. Deze tips zijn te herkennen aan een nieuw icoontje dat ‘een hart voor recyclen’ weergeeft.

Voedselbank

Plus doet op zowel landelijk als lokaal niveau veel om voedselverspilling tegen te gaan. Debbie Huisman, mvo-specialist bij Plus: “Pasta is een van de meest verspilde producten. Samen met Heinz helpen we consumenten daarom op maat te koken door een spaghettimeter van Joseph Joseph weg te geven. Niet alleen landelijk intensiveerde Plus een samenwerking met Voedselbanken Nederland, ook bijna alle ondernemers werken samen met een lokale voedselbank.”

Milieu Centraal

Milieu Centraal geeft veel praktische tips en adviezen om verspilling te voorkomen. “Slimmer inkopen is er één. En je kunt ook onze Weggooitest doen, om na te gaan hoeveel voedsel je eigenlijk weggooit”, zegt  Mariken Stolk, communicatieadviseur Duurzame Voeding bij Milieu Centraal. “Voor ons is het belangrijk dat onze tips en informatie zoveel mogelijk mensen bereiken. Door onze samenwerking met Plus bereiken we meer en andere consumenten.”

Lees ook:

Lees ook
Avocado’s van supermarkt Picnic krijgen extra beschermlaagje voor langere houdbaarheid

Avocado’s van supermarkt Picnic krijgen extra beschermlaagje voor langere houdbaarheid

Online supermarkt Picnic voegt een dun beschermlaagje toe aan avocado’s om deze langer eetbaar te houden. De bescherming is een plantaardig product afkomstig uit de schillen, zaden en pulp van vruchten, dat wordt aangebracht door de Nederlandse leverancier. Klanten van Picnic kunnen de vruchten hierdoor langer gebruiken.

Consumenten kunnen geld besparen met minder voedselverspilling

Consumenten kunnen geld besparen met minder voedselverspilling

Door de inflatie stijgen de prijzen van voedsel. “Consumenten kunnen gemiddeld 120 euro besparen door minder voedsel weg te gooien”, aldus Cees Elemans, sector specialist Food bij ING Sector Banking.

12 beste keurmerken volgens Milieu Centraal

12 beste keurmerken volgens Milieu Centraal

Milieu Centraal heeft de 12 beste keurmerken opgenomen in de Keurmerkenwijzer om consumenten te helpen om duurzamer boodschappen te doen.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren