Plus en Milieu Centraal samen tegen voedselverspilling

PLUS_Spaghettimeter_LR

Supermarkt Plus en voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal gaan samenwerken. Met het motto 'Goed eten gooi je niet weg' willen ze voedselverspilling tegengaan.

Voedselverspilling

Consumenten gooien vaak eten weg dat eigenlijk nog gebruikt kan worden. Daarom geeft Plus consumenten tips voor het hergebruiken en bewaren van voedsel. In de inspiratiemagazines staan ideeën om verspilling te voorkomen en restjes van voedsel te hergebruiken. Deze tips zijn te herkennen aan een nieuw icoontje dat ‘een hart voor recyclen’ weergeeft.

Voedselbank

Plus doet op zowel landelijk als lokaal niveau veel om voedselverspilling tegen te gaan. Debbie Huisman, mvo-specialist bij Plus: “Pasta is een van de meest verspilde producten. Samen met Heinz helpen we consumenten daarom op maat te koken door een spaghettimeter van Joseph Joseph weg te geven. Niet alleen landelijk intensiveerde Plus een samenwerking met Voedselbanken Nederland, ook bijna alle ondernemers werken samen met een lokale voedselbank.”

Milieu Centraal

Milieu Centraal geeft veel praktische tips en adviezen om verspilling te voorkomen. “Slimmer inkopen is er één. En je kunt ook onze Weggooitest doen, om na te gaan hoeveel voedsel je eigenlijk weggooit”, zegt  Mariken Stolk, communicatieadviseur Duurzame Voeding bij Milieu Centraal. “Voor ons is het belangrijk dat onze tips en informatie zoveel mogelijk mensen bereiken. Door onze samenwerking met Plus bereiken we meer en andere consumenten.”

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Samen Tegen Voedselverspilling start voucherregeling 2022

Samen Tegen Voedselverspilling start voucherregeling 2022

Ook in 2022 opent Samen Tegen Voedselverspilling een voucherregeling. Hiermee wil de stichting innovaties voor een circulaire voedselketen stimuleren. In 2021 ging het eerste voucher naar Paprikasorteerder en -verpakker Rainbow Kleinpak.

Verbindend platform | Voedselverspilling vanaf het begin voorkomen

Verbindend platform | Voedselverspilling vanaf het begin voorkomen

Wereldwijd wordt jaarlijks ongeveer een derde van het geproduceerde voedsel verspild, zo’n 1,3 miljard ton. Alleen in Duitsland is dat jaarlijks ongeveer 12 miljoen ton.

Zwanenberg Food Group honderdste stakeholder Samen Tegen Voedselverspilling

Zwanenberg Food Group honderdste stakeholder Samen Tegen Voedselverspilling

Zwanenberg Food Group heeft zich aangesloten als stakeholder bij Samen Tegen Voedselverspilling. Deze stichting zet zich in tegen voedselverspilling. Ook Zwanenberg Food Group draagt zijn steentje bij door onder andere reststromen te verwerken tot soepen en sauzen.