PLUS stapt als vierde grote supermarkt over op Beter Leven-kip

15 april 2021 Redactie Vlees
Foto: Nicky Pe (Pixabay)

Na Albert Heijn, Lidl en Jumbo stapt ook PLUS over op kip met het Beter Leven keurmerk. Vanaf 2023 heeft alle kip in de schappen bij PLUS minimaal één ster Beter Leven van de Dierenbescherming. Dat heeft de supermarktketen laten weten aan Wakker Dier.

"Dierenwelzijn en het verder verduurzamen voor het kipassortiment zijn belangrijk voor PLUS", staat er te lezen op de website van de supermarktketen. Daarom introduceerde PLUS in 2016 de diervriendelijkere Nieuwe PLUS kip en breidde het assortiment uit met 1 ster Beter Leven en biologische kip. Momenteel heeft  volgens PLUS 27 procent van de verkochte verse kip het Beter Leven keurmerk.

Voor de overstap naar kip met minimaal 1 ster Beter Leven werkt PLUS samen met Plukon Food Group. Het betekent voor de kippen meer ruimte in de stal, een overdekte uitloop en verrijking van de stal met bijvoorbeeld strobalen om natuurlijk gedrag te vertonen. Alle kippen zijn afkomstig van Nederlandse pluimveebedrijven.

PLUS is na Albert Heijn, Lidl en Jumbo de vierde grote supermarkt die deze stap zet. En dat is goed nieuws, vindt Wakker Dier. "Albert Heijn, Jumbo, Lidl en Plus hebben gezamenlijk een marktaandeel van 74 procent. Een forse meerderheid van de supermarktkip is dus al verzekerd van een Beter Leven keurmerk."

 

Dit artikel verscheen eerder op: Vleesmagazine

Altijd op de hoogte blijven?