Plus zet tips tegen voedselverspilling op melkpak

30 juni 2014

UTRECHT - Supermarktketen Plus zet vanaf 1 juli op 360.000 melkpakken van het huismerk tips tegen voedselverspilling.

"De Nederlandse consument gooit per jaar naar schatting voor 2,5 miljard euro aan voedsel weg. Zonde! Voor het milieu én de portemonnee", aldus de retailer. Plus wil daar meer aandacht aan besteden en geeft daarom samen met het Voedingscentrum handige tips tegen voedselverspilling.

Plus zet de tips tegen voedselverspilling op melkpakken omdat bij bijna elke maaltijd een zuivelproduct op tafel komt. De tips variëren van slimmer boodschappen doen en afgemeten porties maken tot het bewaren en verwerken van restjes eten. Later dit jaar volgen andere thema’s.

Jaar tegen Voedselverspilling

2014 is uitgeroepen tot Jaar tegen Voedselverspilling. Er is sprake van voedselverspilling als voedsel dat voor menselijke consumptie bedoeld is, hier niet voor wordt gebruikt. De top vijf van meest verspilde producten zijn melk en melkproducten, brood, groenten en fruit gevolgd door sauzen, oliën en vetten. In totaal komt dit neer op ongeveer 350 euro verspilling per huishouden. Met voedsel wordt niet alleen geld weggegooid, maar ook de energie die in de teelt, verpakking, transport, koeling en bereiding van voedsel is gestoken.

Lees ook:

Unilever ontwikkelt app tegen voedselverspilling (15 mei 2014)

 

Altijd op de hoogte blijven?