Poiesz is 'Beste supermarkt 2017'

Poiesz

Uit het GfK Supermarkt Rapport 2017 blijkt dat Poiesz de 'Beste supermarkt 2017' is. Op basis van klantwaardering haalde deze supermarkt de hoogste score met een 7,82. Nettorama en Jan Linders bezetten de tweede en derde plaats.

In het GfK Supermarkt Rapport beoordeelt de klant de supermarkten op lage prijzen, aanbiedingen, versafdeling, kwaliteit, voorraad, breedte assortiment, personeel, winkelgemak en winkeluitstraling. De klanten gaven Poiesz de hoogste waardering op winkelgemak en winkeluitstraling. Ook op de andere aspecten scoorde de supermarkt goed. Alleen op lage prijzen lag de keten onder het gemiddelde.

Het GfK Supermarkt Rapport verschijnt één keer per jaar, heeft een nieuwe opzet en vervangt het GfK Kerst/Zomer Rapport. In de nieuwe opzet wordt alleen naar waardering gekeken. Hierdoor vond een verschuiving plaats. Voorheen stonden de landelijke supermarktketens bovenaan, nu zijn het de regionale supermarkten.

Foto: Donald Trung, Wikimedia

Lees ook
Vegan supermarkt geopend in Amsterdam

Vegan supermarkt geopend in Amsterdam

Vorige week heeft Vegan Fresco haar deuren geopend. De nieuwe supermarkt in Amsterdam biedt een volledig veganisttisch assortiment aan.

Hoeveel invloed hebben supermarkten op duurzame consumentenkeuzes?

Hoeveel invloed hebben supermarkten op duurzame consumentenkeuzes?

Onafhankelijk onderzoeksinstituut Questionmark is een vergelijkingsonderzoek gestart naar de duurzaamheid van supermarkten. Uit de resultaten volgt een publieke ranglijst die laat zien in hoeverre supermarkten de consument helpen om duurzaam te eten.

Jumbo en Lidl uitgeroepen tot kampioen kiloknallen

Jumbo en Lidl uitgeroepen tot kampioen kiloknallen

In 2020 hadden zes op de tien vleesaanbiedingen van Jumbo en Lidl geen dierenwelzijnskeurmerk, blijkt uit de Kiloknallermonitor van Wakker Dier. De stichting roept de twee supermarktconcerns daarom uit tot "kampioen kiloknallen".