Polyketting draait weer, na faillissement

4 juli 2014

Polyketting is na het faillissement in 2011, nu weer volop in bedrijf. Er is miljoenen geïnvesteerd in vullijnen en nieuwe concepten, zoals een accumulator.

Dat meldt de Gelderlander. Toen in december 2011 het faillissement werd uitgesproken, moest een derde van het personeel, zo’n 15 mensen worden ontslagen. Sinds 2012 heet het bedrijf in Zelhem Polyketting bv. Voormalig financieel directeur Ton de Groot en een stille vennoot zagen mogelijkheden, door zich te onderscheiden met nieuwe producten.

Unilever eerste klant

Inmiddels telt het bedrijf 52 medewerkers en is de afgelopen jaren 2 miljoen euro geïnvesteerd in de productie van vullijnen voor de industrie. Unilever werd de eerste klant, en zo’n grote klant maakte dat ook andere klanten over de streep werden getrokken.

In de fabriek staan nu enkele testopstellingen van vullijnen, waaronder smoothie-drinkkartonnetjes. Voor opdrachtgever Elopak bedacht Polyketting een systeem om liggende pakjes rechtop te verwerken, waardoor de doorvoertijd met een kwart kon afnemen.

Buffertafel

Een accumulator of buffertafel werd vorig jaar gepresenteerd. Dit is een lopende band die korte opstoppingen zelf kan opvangen. Hierdoor kan het aantal lijnonderbrekingen met zo’n 10 tot 15 procent worden verminderd. Op dit moment werkt het bedrijf aan vullijnen die ook de hoogte in gaan.

Ook zijn er plannen voor uitbreiding van het bedrijf. Er wordt een nieuwe hal gebouwd naast de bestaande locatie in Zelhem.

Het bedrijf is een van de 7 metaalbedrijven die genomineerd zijn voor de Metaalunie New Business Award.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?