PostNL breidt foodbezorging uit

22 februari 2017

PostNL gaat foodproducten voortaan 7 dagen per week bezorgen. Met het eigen foodnetwerk wil het bedrijf de beste logistieke partij voor online food in de Benelux worden. Sinds deze maand bezorgt het bedrijf ook de maaltijdboxen van Marley Spoon en De Krat.

Dat meldt PostNL. Behalve het elke dag in de avonduren bezorgen, biedt de PostNL-app consumenten ook nauwkeuriger informatie over het bezorgmoment. Het tijdvak waarbinnen PostNL aanbelt, is verkort naar 30 minuten.

PostNL heeft een speciaal foodnetwerk met eigen IT-applicatie ontwikkeld, waarmee verzenders en ontvangers hun bestelling realtime kunnen volgen.

Vraag groeit

Volgens PostNL bestellen steeds meer mensen hun foodproducten online, zowel in grote steden als in de buitengebieden. Het bedrijf bezorgt boodschappen, maaltijdboxen en speciaal-producten zoals vlees en sportvoeding.

Voor ruim 30 bedrijven

Ruim 30 bedrijven maken al gebruik van de bezorgdienst, waaronder Ekoplaza, Ekomenu, Hoogvliet, Sligro, Mathijs Maaltijdbox, Streekbox, Naturalicious, Samen een koe kopen.nl en Body&Fit.

De producten worden vervoerd in de speciale PostNL-koelbox die samen met de universiteit van Wageningen is ontwikkeld.

Altijd op de hoogte blijven?