PostNL wil nummer één worden in food

PostNL

PostNL gaat zich versneld omvormen naar specialist pakketbezorging. Food speelt hierbij een belangrijke rol. PostNL wil de nummer één worden in food. Dit blijkt uit een interview van Logistiek met Daan Koek, manager online food.

Foodmarkt

Vorig jaar gaf Jeroen Veldstra, directeur HR en sourcing van PostNL, al aan dat de foodmarkt voor PostNL erg interessant is. Inmiddels maken supermarkten en foodaanbieders als Hoogvliet, Ekoplaza, Marley Spoon, De Krat en Mathijs Maaltijdbox al gebruik van de pakketbezorging.

Speciale foodbox

PostNL investeert het nodige in het bezorgen van food. Zo heeft het bedrijf een speciale foodbox met koelelement ontwikkeld. Ook heeft PostNL een eigen foodnetwerk ingericht. Een start-up binnen een groot bedrijf noemt manager online food Daan Koek het. De afdeling heeft zijn eigen IT, eigen app, eigen commercie en eigen operatie. “Je krijgt bij online food met andere vraagstukken te maken dan bij gewone pakketten. Dat vraagt om een nog flexibeler team.”

Lees ook:

   
Lees ook
Generatie Z wil alles tegelijk: vers, verrassend, lekker, gezond, kant-en-klaar

Generatie Z wil alles tegelijk: vers, verrassend, lekker, gezond, kant-en-klaar

Makers van voedsel die in de toekomst geld willen kunnen verdienen, doen er goed aan om te kijken naar de consumenten van de toekomst. De stijgende koopkracht van Generatie Z drukt zijn stempel op het voedsellandschap. Dit van jongs af aan met internettoepassingen opgegroeide leeftijdscohort heeft andere en meer specifieke verwachtingen van voeding...

Alea Publishers lanceert vacaturesite Foodbanen.nu

Alea Publishers lanceert vacaturesite Foodbanen.nu

Alea Publishers, uitgever van vakbladen zoals EVMI en Bakkers in Bedrijf, lanceert op 19 oktober Foodbanen.nu. Door de samenwerking met een aantal andere uitgevers groeit deze nieuwe vacaturewebsite voor de Agro, Food & Drinks-branches binnen een paar weken naar een bereik van meer dan 300.000 professionals.

Hoe maken we voedsel nog duurzamer en gezonder?

Hoe maken we voedsel nog duurzamer en gezonder?

Ons voedsel zit steeds slimmer in elkaar. Dierlijke eiwitten worden vervangen door plantaardige, suikers door laagcalorische zoetstoffen en kunstmatige smaakstoffen door natuurlijke alternatieven. Welke innovatieve, functionele ingrediënten maken on voedsel in de toekomst nog lekkerder en gezonder? En welke andere innovaties kunnen ons voedsel transformeren...