Productie voedingsmiddelenindustrie groeit met 3 procent

Voedingsindustrie_Pixabay

Foto: Pixabay

De productie in de voedingsmiddelenindustrie groeide juni 2022 met 3 procent ten opzichte van de dezelfde periode van vorig jaar. Dat blijkt uit een analyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Voor de complete Nederlandse industriesector lag de gemiddelde dagproductie in juni 6,2 procent hoger dan in dezelfde maand in 2021. Dit is volgens het CBS minder groei dan de voorgaande maanden. De productie van bijna twee derde van alle bedrijfsklassen in de industrie produceerde in juni meer dan in het voorgaande jaar. De machine-industrie en de elektrische apparatenindustrie realiseerde met bijna 17 procent de grootste groei.

Uit het onderzoek van het CBS bleek ook dat ondernemers in de industrie iets positiever waren in juli 2022. Het producentenvertrouwen steeg van 8,1 in juni naar 8,4 in juli.

Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek

Geen nieuws meer missen van EVMI? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste nieuws over de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven Nieuwsbrief
Lees ook
Dreigend CO2-tekort voor drank-, vlees- en voedingsindustrie

Dreigend CO2-tekort voor drank-, vlees- en voedingsindustrie

Er dreigt een tekort aan CO2 voor de drank, vlees- en voedingsindustrie, meldt De Tijd. CO2 wordt onder andere gebruikt voor droogijs, de prik in cola, de bruis in bier, en de verdoving van dieren in slachthuizen.

Inflatie ligt boven 10 procent

Inflatie ligt boven 10 procent

Voor het eerst sinds september 1975 ligt de inflatie boven de 10 procent. Afgelopen maand steeg deze naar 10,3 procent ten opzichte van juli 2021. Deze stijging wijt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met name aan de prijsontwikkelingen van energie en woninghuur.

Meer nieuwkomers op de arbeidsmarkt

Meer nieuwkomers op de arbeidsmarkt

Meer mensen hebben een nieuwe baan. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en Eurostat waren er in het eerste kwartaal van 2022 ruim 400 duizend meer dan in hetzelfde kwartaal in 2021.