Productie voedingsmiddelenindustrie groeit met 3 procent

Voedingsindustrie_Pixabay

Foto: Pixabay

De productie in de voedingsmiddelenindustrie groeide juni 2022 met 3 procent ten opzichte van de dezelfde periode van vorig jaar. Dat blijkt uit een analyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Voor de complete Nederlandse industriesector lag de gemiddelde dagproductie in juni 6,2 procent hoger dan in dezelfde maand in 2021. Dit is volgens het CBS minder groei dan de voorgaande maanden. De productie van bijna twee derde van alle bedrijfsklassen in de industrie produceerde in juni meer dan in het voorgaande jaar. De machine-industrie en de elektrische apparatenindustrie realiseerde met bijna 17 procent de grootste groei.

Uit het onderzoek van het CBS bleek ook dat ondernemers in de industrie iets positiever waren in juli 2022. Het producentenvertrouwen steeg van 8,1 in juni naar 8,4 in juli.

Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek

Geen nieuws meer missen van EVMI? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste nieuws over de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Visprijzen bereiken recordhoogte

Visprijzen bereiken recordhoogte

In de zomer van 2022 stegen de visprijzen naar een recordhoogte. Zo lag de prijs van tong 43 procent hoger dan het voorgaande jaar. Een belangrijke oorzaak zijn de hoge brandstofprijzen, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Minder inflatie, maar voedingsprijzen blijven hoog

Minder inflatie, maar voedingsprijzen blijven hoog

In november daalde de inflatie naar 11,2 procent. Maar in vergelijking met vorig jaar betalen consumenten nog altijd veel meer voor hun eten en drinken. Dat blijkt uit een analyse over de maand november van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Dreigend CO2-tekort voor drank-, vlees- en voedingsindustrie

Dreigend CO2-tekort voor drank-, vlees- en voedingsindustrie

Er dreigt een tekort aan CO2 voor de drank, vlees- en voedingsindustrie, meldt De Tijd. CO2 wordt onder andere gebruikt voor droogijs, de prik in cola, de bruis in bier, en de verdoving van dieren in slachthuizen.