Prof. Remko Boom eerste keynote speaker op Food Technology

FT banner groot

Om de duurzaamheidsdoelen op het gebied van voedselproductie te halen, moeten we onze perceptie van wat een ingrediënt is veranderen. Maar hoe? En wat is daarvoor nodig? Dat vertelt keynote speaker professor Remko Boom tijdens de eerste presentatie op Food Technology 2021.

Food Technology 2021 start op 1 december met keynote speaker Remko Boom, hoogleraar Food Process Engineering bij Wageningen University & Research. Tijdens zijn talk Gentle Food Processing: Better Sustainability Can Also Mean Better Products presenteert Boom een nieuwe manier om naar ingrediënten te kijken.
  boom

Perken we het zuiveren van ingrediënten in, dan kan dat veel voordelen hebben, aldus Boom. Denk aan het verhogen van de opbrengst, met minder water- en energiegebruik. En omdat er minder additieven nodig zijn voor de houdbaarheid, zijn deze ingrediënten geschikt voor clean label foods. Bovendien zullen veel van zulke ingrediënten betere voedingswaarden hebben en veroorzaakt de verwerking minder afval. 

Maar, zo oppert de hoogleraar, om dat voor elkaar te krijgen moeten producenten van ingrediënten nauw samenwerken met de mensen die de ingrediënten gaan gebruiken. Als we dat doen, combineren we duurzamer gebruik met betere voedingswaarden en een betere match met wat consumenten graag willen.

Tijdens Food Technology 2021, dat georganiseerd wordt door Mikrocentrum en EVMI, komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. Food Technology vindt plaats op 1 en 2 december in de Brabanthallen in Den Bosch. Lees alles over het event en schrijf je gratis in op food-technology.nl.

Lees ook
Hackathon challenge 3: Knellende plastic verpakkingen

Hackathon challenge 3: Knellende plastic verpakkingen

Tijdens Food Technology op 1 en 2 december vindt de 3e editie van de hackathon Redesign Your Food Business plaats. EVMI presenteert daarvoor 3 challenges. Wil jij met je team de casus van vandaag, of een zelf bedachte challenge, oppakken tijdens Food Technology? Laat het ons weten!

HDN op Food Technology: samenwerkingspartner en seminar

HDN op Food Technology: samenwerkingspartner en seminar

De organisatie van Food Technology (1 en 2 december in de Brabanthallen) is een samenwerking aangegaan met contentpartner HDN (Hygienic Design Network).

Doe jij mee aan de hackathon? Challenge 2: Efficiënt van boer tot bord

Doe jij mee aan de hackathon? Challenge 2: Efficiënt van boer tot bord

Tijdens Food Technology op 1 en 2 december vindt de 3e editie van de hackathon Redesign Your Food Business plaats. EVMI presenteert daarvoor 3 challenges (klik hier voor challenge 1). Wil jij met je team de casus van vandaag, of een zelf bedachte challenge, oppakken tijdens Food Technology? Laat het ons weten!