Profiel Unilever

Kraft Heinz heeft een overnamebod gedaan op Unilever. Het Brits-Nederlandse bedrijf heeft het bod van 130 miljard euro echter direct afgeslagen.

Unilever

Het Brits-Nederlandse Unilever  ontstond in 1930 uit een fusie tussen het Nederlandse Margarine Unie en de Britse Lever Brothers (bekend van onder meer Sunlight Zeep).

Inmiddels is het een wereldwijd concern in voedings- en schoonmaakmiddelen en persoonlijke hygiëne. Er werken in totaal 168.000 mensen.

Het concern had, tot de overnameplannen van Kraft Heinz bekend werden, een marktwaarde van 128,6 miljard euro. Vorig jaar boekte Unilever een omzet van 52,7 miljard euro.

Unilever voert merken als Unox, Calvé, Becel, Blue Band, Zeeuws Meisje, Linera, Knorr, Bertolli, Lipton, Magnum, Ola, Ben&Jerry's, Hellmann's en niet-foodmerken als Dove en Omo.

Het concern loopt al jaren voorop in verduurzaming. In het Sustainable Living Plan presenteerde Unilever in 2010 ambitieuze doelstellingen voor 2020. Vorig jaar voerde het bedrijf de duurzaamheidslijst Behind the Brands van Oxfam aan.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Hogere omzet voor Unilever door prijsverhogingen

Hogere omzet voor Unilever door prijsverhogingen

Unilever verkocht in het eerste half jaar van 2022 minder producten, maar maakte een hogere omzet vanwege prijsverhogingen. Door de prijzen van producten zelf te verhogen had Unilever weinig last van de inflatie. "Unilever heeft een half jaar neergezet dat voortbouwt op ons momentum van 2021, ondanks de uitdagingen van hoge inflatie en lagere mondiale...

Unilever verhoogt prijzen en verwacht minder verkopen

Unilever verhoogt prijzen en verwacht minder verkopen

Unilever verhoogt opnieuw de prijzen van producten vanwege de sterk gestegen grondstofkosten door de oorlog in Oekraïne. Dat meldt het bedrijf in een persbericht waarin ook de omzetcijfers van het eerste kwartaal van 2022 worden bekendgemaakt.

Gemeente Rotterdam start recycling pilots met Unilever en OBBOTEC

Gemeente Rotterdam start recycling pilots met Unilever en OBBOTEC

Gemeente Rotterdam brengt verschillende partijen samen om te werken aan innovatieve oplossingen voor moeilijk te recyclen plastic verpakkingen. In verschillende pilots testen de partijen een nieuwe recycling technologie. Die vinden plaats in de nieuwe faciliteit van OBBOTEC in Plant One Rotterdam. In geval de pilots succesvol zijn, wordt het mogelijk...