Realisatie Smaakpark Ede komt dichterbij

EVMI_Smaakpark

Christian Weij en Petra Busser hebben de voormalige Defensie-schermhal en een stuk grond eromheen gekocht. Hier wil het stel Het SmaakPark gaan bouwen. Alles wat met verantwoorde voeding te maken heeft willen ze hier samen laten komen. Het moet een soort permanent foodfestival worden voor iedereen die lekker, duurzaam en gezond wil eten.

SmaakPark Ede

In de oude schermhal moet een kookstudio, foodhal en woonhuis komen. Op de achterliggende grond komt het park. Hier willen Weij en Busser groenten en kruiden gaan verbouwen en gaan experimenteren met nieuwe vormen van voedselproductie. Bezoekers kunnen overnachten in één van de twee B&B kamers die midden in het park komen te staan. De gemeenteraad van Ede stelde 31 mei 2018 het bestemmingsplan hiervoor vast.

Op hun website zeggen Weij en Busser: "Wij zijn heel blij dat deze mijlpaal is bereikt, we kunnen nu volle kracht vóóruit met de ontwikkeling van het SmaakPark, de crowdfunding om dit allemaal mogelijk te maken en het smeden van concretere plannen om dit allemaal te realiseren."

Bezoekers kunnen nu al terecht in het SmaakPark. Een deel van het pand is reeds omgebouwd tot kookschool en er is een ruimte om te dineren. Voor het SmaakPark werken Weij en Busser samen met lokale producenten, kenniscentra, overheden, scholen en kleine food-ondernemers uit de Regio Food Valley. Iedereen die met duurzame/gezonde voeding bezig is, kan op SmaakPark Ede een plek krijgen om producten te bedenken, te produceren, te laten proeven en te verkopen.

De Veluwse Poort

Het SmaakPark wordt gebouwd op de voormalige Kazerneterreinen in Ede. Hier ontwikkelt de gemeente de nieuwe wijk de Veluwse Poort. Naast het SmaakPark komen er woningen op het terrein. Ook het World Food Center wordt op dit terrein gevestigd.

Lees ook:

Foto: Mauritskazerne Ede, ArjanH, Wikimedia

         
Lees ook
Redactiestage bij onze Foodvakbladen

Redactiestage bij onze Foodvakbladen

Wij zoeken een nieuwe stagiair(e)! Kom jij ons team versterken? Je gaat aan de slag voor de websites, social media en de bladen. Je schrijft nieuwsberichten, artikelen, maakt vlogs, bezoekt congressen en beurzen en gaat op reportage.

Uitgeverij Agrio sluit zich aan bij Foodbanen.nu

Uitgeverij Agrio sluit zich aan bij Foodbanen.nu

Uitgeverij Agrio sluit zich aan bij het netwerk van Foodbanen.nu, de nieuwe vacaturesite gericht op food en agro. Hiermee groeit het bereik van Foodbanen.nu van 300.000 naar 500.000 professionals in food en agro en heeft de vacaturesite nu ook een groot bereik in het domein van de landbouw.

Buteressence nieuwe partner Food Innovation Academy

Buteressence nieuwe partner Food Innovation Academy

Buteressence BV uit Zaandam is de nieuwe partner van de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. Buteressence is specialist in aroma’s die worden toegepast in voeding en stelt een aromabibliotheek ter beschikking.