Realisatie Smaakpark Ede komt dichterbij

EVMI_Smaakpark

Christian Weij en Petra Busser hebben de voormalige Defensie-schermhal en een stuk grond eromheen gekocht. Hier wil het stel Het SmaakPark gaan bouwen. Alles wat met verantwoorde voeding te maken heeft willen ze hier samen laten komen. Het moet een soort permanent foodfestival worden voor iedereen die lekker, duurzaam en gezond wil eten.

SmaakPark Ede

In de oude schermhal moet een kookstudio, foodhal en woonhuis komen. Op de achterliggende grond komt het park. Hier willen Weij en Busser groenten en kruiden gaan verbouwen en gaan experimenteren met nieuwe vormen van voedselproductie. Bezoekers kunnen overnachten in één van de twee B&B kamers die midden in het park komen te staan. De gemeenteraad van Ede stelde 31 mei 2018 het bestemmingsplan hiervoor vast.

Op hun website zeggen Weij en Busser: "Wij zijn heel blij dat deze mijlpaal is bereikt, we kunnen nu volle kracht vóóruit met de ontwikkeling van het SmaakPark, de crowdfunding om dit allemaal mogelijk te maken en het smeden van concretere plannen om dit allemaal te realiseren."

Bezoekers kunnen nu al terecht in het SmaakPark. Een deel van het pand is reeds omgebouwd tot kookschool en er is een ruimte om te dineren. Voor het SmaakPark werken Weij en Busser samen met lokale producenten, kenniscentra, overheden, scholen en kleine food-ondernemers uit de Regio Food Valley. Iedereen die met duurzame/gezonde voeding bezig is, kan op SmaakPark Ede een plek krijgen om producten te bedenken, te produceren, te laten proeven en te verkopen.

De Veluwse Poort

Het SmaakPark wordt gebouwd op de voormalige Kazerneterreinen in Ede. Hier ontwikkelt de gemeente de nieuwe wijk de Veluwse Poort. Naast het SmaakPark komen er woningen op het terrein. Ook het World Food Center wordt op dit terrein gevestigd.

Lees ook:

Foto: Mauritskazerne Ede, ArjanH, Wikimedia

         
Lees ook
Foodvakdag: nieuw vakevenement van EVMI voor retailers in food

Foodvakdag: nieuw vakevenement van EVMI voor retailers in food

Hoe blijf je met je winkel winstgevend? Hoe haal je het beste uit je personeel? Over 4 jaar ga ik met pensioen, hoe regel ik mijn bedrijfsovername? Hoe kan ik slim inkopen? Wat is het beste kassasysteem? Vragen waar foodretailers allemaal mee te maken krijgen. Alea Publishers organiseert op maandag 8 juni de Foodvakdag, een nieuw overkoepeld vakevenement...

Weinig aandacht voor voeding tijdens medische opleiding

Weinig aandacht voor voeding tijdens medische opleiding

Tijdens een medische opleiding is er niet voldoende aandacht voor voeding. Daardoor hebben (huis)artsen weinig mogelijkheden om hun patiënten adequate adviezen te geven over voedingsmiddelen en eetpatronen.

Programma Dutch Foodweek bekend

Programma Dutch Foodweek bekend

Het programma van de vijfde editie van Dutch Food Week, voorheen Dutch Agri Food Week, is bekend. Het varieert van een kookwedstrijd voor kinderen tot de Startup Challenge georganiseerd door jong talent én gevestigde ondernemers. Van 5 tot en met 16 oktober krijgt heel Nederland, van stad tot platteland, de kans om meer te leren over lekker, veilig...