Recall aardbeienslof Jumbo

Jumbo Supermarkten waarschuwt consumenten met een notenallergie de verse aardbeienslof van Jumbo met streepjescode 8711715834768 niet te consumeren. In de bodem zijn amandelen verwerkt.

Dat staat niet op het etiket vermeld. Voor mensen met een notenallergie kan de consumptie van amandelen gevaarlijk zijn. Consumenten die geen notenallergie hebben, kunnen het product gewoon opeten.

Ribbelchips Paprika

Jumbo waarschuwt bovendien consumenten met een melkallergie om Jumbo Ribbelchips Paprika (met streepjescode 8718449027992) niet te consumeren. Dit product bevat melk, maar dat is onvolledig vermeld op de verpakking.

Klanten met een noten- dan wel melkallergie kunnen de producten terugbrengen naar de winkel. Ze krijgen dan hun geld terug.

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over recalls

Lees ook:

EVMI achtergrond & analyse – Allergenen (Premium)

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
'Bionica kan als inspiratiebron dienen voor kwesties in de voedingsmiddelenindustrie'

'Bionica kan als inspiratiebron dienen voor kwesties in de voedingsmiddelenindustrie'

Bionica is een innovatiemethode die de natuur als inspiratiebron hanteert. Het biedt out-of-the-box oplossingen die voor innovaties zorgen. Ylva Poelman, ook wel bekend als de bionische vrouw, is expert op het gebied van bionica. Op de IFFI diner meeting zal zij een lezing geven over haar vakgebied in relatie tot allergenen. Wat wordt er verstaan...

Gevaarlijke hoeveelheden morfine in Franse maanzaadbroodjes

Gevaarlijke hoeveelheden morfine in Franse maanzaadbroodjes

Wie de verhalen over maanzaadbroodjes en drugstests kent, weet dat de betreffende zaadjes inderdaad sporen van opiaten kunnen bevatten. Meestal gaat het om verwaarloosbare hoeveelheden. Maar niet in Frankrijk. Franse gezondheidsautoriteiten onderzoeken de aanwezigheid van morfine en codeïne in maanzaadstokbrood en kant-en-klare sandwiches met...

'We moeten ons voedsel misschien wat minder ver raffineren'

'We moeten ons voedsel misschien wat minder ver raffineren'

Voedselproducenten hebben dagelijks te maken met allergenen, al is het maar om kruisbestuiving en pijnlijke recalls te voorkomen. Dat is belangrijk, want het aantal mensen dat allergieën ontwikkelt lijkt toe te nemen. Maar juist daarom moeten voedselproducenten op een ander niveau gaan nadenken over de verhouding tussen voedsel en het immuunsysteem,...