Recall fajita-mixen Plus, Markant en Perfect om amandel

Inkooporganisatie Superunie waarschuwt voor de fajita-mixen van Plus, Markant en Perfect. Die kunnen amandel bevatten, wat niet op het etiket vermeld staat.

Dat bericht het Nederlands Anafylaxis Netwerk. Voor mensen met notenallergie is consumptie van de kruidenmixen gevaarlijk. Anderen kunnen de mixen gewoon eten.

Ook in andere landen is amandel gedetecteerd in kruidenmixen. Mogelijk zijn de amandelen gebruikt ter gedeeltelijke vervanging van komijn.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Helft ambachtelijke bedrijven informeert klant onvoldoende over allergenen

Helft ambachtelijke bedrijven informeert klant onvoldoende over allergenen

Veel retail, ambachtelijke en horecabedrijven informeren klanten niet goed over de allergenen in voedsel. Dat concludeert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit op basis van de inspecties van ruim 5.000 bedrijven in 2021.

Zelftest voor allergenen in etenswaren

Zelftest voor allergenen in etenswaren

Onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) hebben een zelftest ontwikkeld waarmee consumenten in de toekomst thuis voedingsproducten kunnen testen op allergenen.

Recalls in AGF voorkomen

Recalls in AGF voorkomen

In de groenten- en fruitsector heeft men al jaren te maken met recalls. Deze hangen onder meer samen met overschrijdingen van de maximum residu limieten (MRL’s) van beschermingsmiddelen op groenten en fruit. Een recall is een kostbare aangelegenheid, die men te allen tijde wil voorkomen. Het uitvoeren van analyses kost echter tijd; tijd die extra kostbaar...