Recall Flemmings Kebab Sandwich met Listeria

4 april 2016

Vleems Food roept uit voorzorg Flemmings Kebab Sandwich met knoflooksaus terug omdat het product besmet kan zijn met Listeria. Het gaat om de producten met de houdbaarheidsdata 21 april 2016 en 26 april 2016.

De besmetting kwam aan het licht bij door Vleems geïnitieerd onderzoek. "Bij normale bereiding en voldoende verhitting van het product, zoals voorgeschreven op de verpakking, bestaat er geen gezondheidsrisico. Indien echter de bereidingswijze niet wordt gevolgd, kan het consumeren van dit product schadelijk zijn voor de gezondheid", aldus het bedrijf.

Consumenten wordt verzocht de verpakking niet te openen en het product in de ongeopende verpakking weg te gooien. Verder verzoekt het bedrijf consumenten verzocht het etiket aan de onderzijde van de verpakking te verwijderen of hier een foto van te maken en deze met naam, adres en bankrekeningnummer op te sturen naar:

Het etiket kan worden opgestuurd naar Vleems Food BV, Postbus 2232, 7801 CE Emmen, de foto kan worden gemaild naar: info@vleemsfood.nl.

Listeria

De afgelopen periode waren er veel recalls vanwege Listeria, zoals Camembert en diverse soorten gerookte vis. Listeria is met name gevaarlijk voor zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand.

Lees ook:

EVMI achtergrond & analyse – Recalls (Premium) 

   

Altijd op de hoogte blijven?