Recall Flemmings Kebab Sandwich met Listeria

Vleems Food roept uit voorzorg Flemmings Kebab Sandwich met knoflooksaus terug omdat het product besmet kan zijn met Listeria. Het gaat om de producten met de houdbaarheidsdata 21 april 2016 en 26 april 2016.

De besmetting kwam aan het licht bij door Vleems geïnitieerd onderzoek. "Bij normale bereiding en voldoende verhitting van het product, zoals voorgeschreven op de verpakking, bestaat er geen gezondheidsrisico. Indien echter de bereidingswijze niet wordt gevolgd, kan het consumeren van dit product schadelijk zijn voor de gezondheid", aldus het bedrijf.

Consumenten wordt verzocht de verpakking niet te openen en het product in de ongeopende verpakking weg te gooien. Verder verzoekt het bedrijf consumenten verzocht het etiket aan de onderzijde van de verpakking te verwijderen of hier een foto van te maken en deze met naam, adres en bankrekeningnummer op te sturen naar:

Het etiket kan worden opgestuurd naar Vleems Food BV, Postbus 2232, 7801 CE Emmen, de foto kan worden gemaild naar: info@vleemsfood.nl.

Listeria

De afgelopen periode waren er veel recalls vanwege Listeria, zoals Camembert en diverse soorten gerookte vis. Listeria is met name gevaarlijk voor zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand.

Lees ook:

EVMI achtergrond & analyse – Recalls (Premium) 

   
Meer over
Lees ook
Op zoek naar antwoorden

Op zoek naar antwoorden

Een producent van plantaardige gekoelde kant-en-klaar-producten nam eind 2019 contact op met Eurofins Food, Feed, Water Benelux. De producent vond een grote spreiding in analyseresultaten op het gebied van potentiële listeria-uitgroei in zijn product.

Listeriabacterie in je kaas? Dit model voorspelt het

Listeriabacterie in je kaas? Dit model voorspelt het

Wetenschapper Marjon Wells-Bennik, aangesloten bij NIZO, ontwikkelde een model dat voorspelt of bepaalde soorten kaas de groei van de bacterie Listeria monocytogenes ondersteunen.

Listeriadetectie met een druk op de knop

Listeriadetectie met een druk op de knop

Het Zwitserse bedrijf Nemis Technologies heeft een nieuwe technologie ontwikkeld voor de detectie van onder meer Salmonella en Listeria monocytogenes. Deze technologie werkt op basis van chemoluminescentie, waarbij een luminescentiemolecuul gekoppeld wordt aan een detectiemolecuul. We hebben verschillende moleculen ontwikkeld om verschillende activiteiten...