Recall Flemmings Kebab Sandwich met Listeria

Vleems Food roept uit voorzorg Flemmings Kebab Sandwich met knoflooksaus terug omdat het product besmet kan zijn met Listeria. Het gaat om de producten met de houdbaarheidsdata 21 april 2016 en 26 april 2016.

De besmetting kwam aan het licht bij door Vleems geïnitieerd onderzoek. "Bij normale bereiding en voldoende verhitting van het product, zoals voorgeschreven op de verpakking, bestaat er geen gezondheidsrisico. Indien echter de bereidingswijze niet wordt gevolgd, kan het consumeren van dit product schadelijk zijn voor de gezondheid", aldus het bedrijf.

Consumenten wordt verzocht de verpakking niet te openen en het product in de ongeopende verpakking weg te gooien. Verder verzoekt het bedrijf consumenten verzocht het etiket aan de onderzijde van de verpakking te verwijderen of hier een foto van te maken en deze met naam, adres en bankrekeningnummer op te sturen naar:

Het etiket kan worden opgestuurd naar Vleems Food BV, Postbus 2232, 7801 CE Emmen, de foto kan worden gemaild naar: info@vleemsfood.nl.

Listeria

De afgelopen periode waren er veel recalls vanwege Listeria, zoals Camembert en diverse soorten gerookte vis. Listeria is met name gevaarlijk voor zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand.

Lees ook:

EVMI achtergrond & analyse – Recalls (Premium) 

   
Meer over
Lees ook
Listeria-fabriek Offerman hield informatie achter voor zijn schoonmakers

Listeria-fabriek Offerman hield informatie achter voor zijn schoonmakers

‘Vleeswarenfabriek Offerman verzweeg tegen zijn eigen schoonmaakbedrijf dat de verouderde fabriek in Aalsmeer extra moest worden schoongemaakt,’ ontdekte De Telegraaf na onderzoek naar de schoonmaakpraktijken in die fabriek.

Bacteriofagen toegestaan bij bestrijding listeria

Bacteriofagen toegestaan bij bestrijding listeria

Het Europese Hof heeft besloten dat levensmiddelenproducenten bacteriofagen mogen blijven gebruiken ter bestrijding van de listeriabacterie. Het Wageningse bedrijf Micreos Food Safety, een leverancier van fagen, startte een proces bij het Europese Hof vanwege het gebrek aan officiële regelgeving omtrent de techniek.

Drie doden door listeria in vleeswaren

Drie doden door listeria in vleeswaren

Voor het eerst is door het in kaart brengen van DNA-gegevens de bron van een Nederlandse listeria-uitbraak opgespoord. Het RIVM en de NVWA brachten twintig besmettingen in de afgelopen twee jaar met elkaar in verband en identificeerde vleesverwerkingsbedrijf Offerman als bron van de bacterie. Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)...