Recall Flemmings Kebab Sandwich met Listeria

Vleems Food roept uit voorzorg Flemmings Kebab Sandwich met knoflooksaus terug omdat het product besmet kan zijn met Listeria. Het gaat om de producten met de houdbaarheidsdata 21 april 2016 en 26 april 2016.

De besmetting kwam aan het licht bij door Vleems geïnitieerd onderzoek. "Bij normale bereiding en voldoende verhitting van het product, zoals voorgeschreven op de verpakking, bestaat er geen gezondheidsrisico. Indien echter de bereidingswijze niet wordt gevolgd, kan het consumeren van dit product schadelijk zijn voor de gezondheid", aldus het bedrijf.

Consumenten wordt verzocht de verpakking niet te openen en het product in de ongeopende verpakking weg te gooien. Verder verzoekt het bedrijf consumenten verzocht het etiket aan de onderzijde van de verpakking te verwijderen of hier een foto van te maken en deze met naam, adres en bankrekeningnummer op te sturen naar:

Het etiket kan worden opgestuurd naar Vleems Food BV, Postbus 2232, 7801 CE Emmen, de foto kan worden gemaild naar: info@vleemsfood.nl.

Listeria

De afgelopen periode waren er veel recalls vanwege Listeria, zoals Camembert en diverse soorten gerookte vis. Listeria is met name gevaarlijk voor zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand.

Lees ook:

EVMI achtergrond & analyse – Recalls (Premium) 

   
Meer over
Lees ook
Listeria bacterie aangetroffen in tartaar

Listeria bacterie aangetroffen in tartaar

Bij de supermarkten Dirk van den Broek en Dekamarkt is de listeria bacterie aangetroffen in de tartaar. Beide supermarkten halen de producten terug en roepen klanten op om het product niet te consumeren. Consumptie kan een gevaar vormen voor de gezondheid, met name bij zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Dirk van den...

Oorzaak van ‘ergste listeria-uitbraak ooit’ blijkt boterhamworst

Oorzaak van ‘ergste listeria-uitbraak ooit’ blijkt boterhamworst

Zuid-Afrika is getroffen door de grootste listeria-uitbraak ooit, meldt de NOS. De vorig jaar aan het licht gekomen uitbraak besmette al bijna 1.000 mensen en zou 180 mensen het leven hebben gekost. Volgens de Zuid-Afrikaanse overheid is de polony, een soort boterhamworst, van vleesverwerker Enterprise Foods de bron van de listeria-infecties. Het advies...

Veiligheidswaarschuwing voor Aldi kipfiletstukjes

Veiligheidswaarschuwing voor Aldi kipfiletstukjes

Aldi laat een veiligheidswaarschuwing uitgaan voor kipfiletstukjes 150 gram in de smaken classic, kruiden en pikant met de houdbaarheidsdata 28-12-2017 t/m 15-1-2018. De kipfilet is mogelijk besmet met de listeria-bacterie. Het eten van een product dat is besmet met de listeria-bacterie kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid van met name zwangere vrouwen,...