Recall gerookte snijworst Jumbo

Jumbo roept consumenten op het merkloze product Gesneden snijworst gerookt met een THT datum van 29-4-2017 en 30-4-2017 niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. Bij een routinematige controle kwam naar voren dat de snijworst mogelijk is besmet met de listeria bacterie. Wanneer deze bacterie bovenmatig aanwezig is, kan het consumeren van dit product een gevaar vormen voor de gezondheid. Met name bij zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Het terugroepen gebeurt in samenspraak met leverancier Alfok B.V. en de NVWA.

Gesneden snijworst gerookt

  • De veiligheidswaarschuwing geldt voor de volgende producten:
  • Gesneden Snijworst gerookt
  • THT 29-4-2017 en THT 30-4-2017
  • EAN productcode 8712409301306

Klanten die het product kochten krijgen hun geld terug. Een aankoopbon is niet nodig.

Voedselveiligheid

Jumbo vindt voedselveiligheid uiterst belangrijk. Daarom hebben leveranciers een door Jumbo verplicht gesteld gecertificeerd voedselveiligheidssysteem. Onafhankelijke partijen voeren deze certificering uit. De voedselveiligheid-gecertificeerde leveranciers staan onder toezicht van de controle-instanties zoals de NVWA. Ook voert Jumbo zelf diverse kwaliteitscontroles uit. Hierdoor wordt de kwaliteit en voedselveiligheid gewaarborgd. Als Jumbo ook maar de geringste twijfel heeft aan de voedselveiligheid, beschermt zij haar klanten door de benodigde acties te ondernemen. Dit gebeurt nu met de recall van Gesneden snijworst gerookt.

Lees ook:

     
Lees ook
Plastic handgrepen multiverpakkingen frisdrank verdwijnen

Plastic handgrepen multiverpakkingen frisdrank verdwijnen

De plastic handgrepen van multiverpakkingen frisdrank en water in de supermarkt gaan verdwijnen. Albert Heijn, Jumbo, Coca-Cola in Nederland, en Vrumona hebben besloten om hier mee te stoppen.

De meest efficiënte route naar voedselveiligheid

De meest efficiënte route naar voedselveiligheid

Het op de markt brengen van nieuwe producten kost tijd en geld. En volgens veel producenten van voedingsmiddelen wordt er veel tijd besteedt aan validatietesten.

Jumbo voert statiegeld in op plastic sapflessen

Jumbo voert statiegeld in op plastic sapflessen

Jumbo introduceert vrijwillig statiegeld op alle sap- en smoothiesflessen van het huismerk. Daarnaast worden ook de La Place sappen die verkrijgbaar zijn in Jumbo winkels en in de La Place restaurants voorzien van statiegeld. Dit najaar wil Jumbo de invoering van statiegeld op sapflessen volledig hebben gerealiseerd.