Recall Mars-dranken om bacterie

evmi-recall-mars

Mars Chocolate Drinks roept 4 melkdrankjes met de smaken Mars, Snickers, Milky Way en Bounty terug vanwege een mogelijke aanwezigheid van de bacterie Bacillus Subtilis.

Dat maakt de NVWA bekend. De terugroepactie van Mars is vrijwillig en betreft de producten: Mars Refuel Milk, Snickers On the Go, Milky Way Chocolate Milk, en Bounty Drink, alle 4 in 350ml sports cap.

Het betreft uitsluitend flesjes met de houdbaarheidsdata 19/12/2014 tot en met 11/4/2015, die zijn geproduceerd door Milchwerke Mittelelbe GMBH, Duitsland. Andere verpakkingen of flesformaten van deze melkdrankproducten hoeven niet terug.

Volgens de NVWA zijn in Groot-Brittannië 63 mensen ziek geworden van de drankjes. Zij kregen diarree en moesten overgeven. In Nederland zijn er nog geen mensen ziek geworden.

In het buitenland gaat het om een grotere recall omdat daar meer soorten verkocht worden.

In samenspraak met de NVWA worden alle gepaste maatregelen genomen. Mars Chocolate Drinks stelt kwaliteit en voedselveiligheid zeer serieus te nemen en biedt consumenten verontschuldigingen aan voor eventueel ongemak.

Lees ook:

Reblochon-recall uitgebreid naar Nederland (1 juli 2014)

‘Houd bij recall de regie in handen’ (18 juni 2014)

Verkleurende vleessticker studenten RUG wint WK (7 november 2012)

Lees ook
Drie doden door listeria in vleeswaren

Drie doden door listeria in vleeswaren

Voor het eerst is door het in kaart brengen van DNA-gegevens de bron van een Nederlandse listeria-uitbraak opgespoord. Het RIVM en de NVWA brachten twintig besmettingen in de afgelopen twee jaar met elkaar in verband en identificeerde vleesverwerkingsbedrijf Offerman als bron van de bacterie. Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)...

Appel blijkt gezonde bacteriebom

Appel blijkt gezonde bacteriebom

Een appel draagt meer dan 100 miljoen bacteriën met zich mee. Onderzoekers van de technische universiteit van Graz in Oostenrijk onderzochten de verschillende soorten. Een biologische appel heeft een andere verhouding tussen 'goede' en 'slechte' bacteriën dan een gangbare appel. Een groot deel van die bacteriën speelt een belangrijke...

Gemodificeerde bacterie vecht tegen landbouwschimmels

Gemodificeerde bacterie vecht tegen landbouwschimmels

Een gemodificeerde vorm van de Burkholderia bacterie zou een veilig alternatief kunnen zijn voor chemische pesticiden. Dat schrijft The Independent naar aanleiding van een nieuw onderzoek van Cardiff University. De bacterie werd al in de jaren ’80 en ‘90 gebruikt als gewasbeschermingsmiddel. De bacterie zou...