Recall paneermeel Markant

Superunie waarschuwt voor Paneermeel Naturel van het merk Markant. Het product bevat mosterd en selderij, maar dat staat niet op het etiket vermeld.

Het betreft alleen de Markant Paneermeel naturel met de code EAN CE: 8710 458 002076, de THT: 27 - 07 - 2015 en lotcode T13B. De verpakkingen van de andere kruidenmixen bevatten wel de juiste informatie.

Consumenten met mosterd- of selderijallergie kunnen de verpakking van het product onder vermelding van naam en bankrekeningnummer gratis opsturen naar Markant consumentenservice, antwoordnummer 3500, 4140 VH in Beesd.  Ze krijgen dan het aankoopbedrag retour.

Mensen zonder deze allergieën kunnen de paneermeel gewoon eten.

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

alle berichten over recalls

Lees ook:

EVMI achtergrond & analyse – Allergenen (Premium)

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Vier op de tien recalls gevolg van foutieve allergeneninformatie

Vier op de tien recalls gevolg van foutieve allergeneninformatie

Verkeerde allergeneninformatie en verwisseling van grondstoffen, halffabricaten of etiketten veroorzaakten in 2018 de meeste terugroepacties van voedingsmiddelen. Dat meldt adviesbureau Allergenen Consultancy. In totaal telde de organisatie in 2018 evenveel allergenenmeldingen als in 2017.  De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)...

'Bionica kan als inspiratiebron dienen voor kwesties in de voedingsmiddelenindustrie'

'Bionica kan als inspiratiebron dienen voor kwesties in de voedingsmiddelenindustrie'

Bionica is een innovatiemethode die de natuur als inspiratiebron hanteert. Het biedt out-of-the-box oplossingen die voor innovaties zorgen. Ylva Poelman, ook wel bekend als de bionische vrouw, is expert op het gebied van bionica. Op de IFFI diner meeting zal zij een lezing geven over haar vakgebied in relatie tot allergenen. Wat wordt er verstaan...

'We moeten ons voedsel misschien wat minder ver raffineren'

'We moeten ons voedsel misschien wat minder ver raffineren'

Voedselproducenten hebben dagelijks te maken met allergenen, al is het maar om kruisbestuiving en pijnlijke recalls te voorkomen. Dat is belangrijk, want het aantal mensen dat allergieën ontwikkelt lijkt toe te nemen. Maar juist daarom moeten voedselproducenten op een ander niveau gaan nadenken over de verhouding tussen voedsel en het immuunsysteem,...