Recall pastasaus Grand'Italia
Grand’Italia waarschuwt consumenten met een notenallergie voor de Grand’Italia Pomodorini Ricotta pastasaus. Het product bevat sporen van cashewnoten.
Het eten van noten kan allergische reacties uitlokken bij mensen die hiervoor gevoelig zijn. Grand'Italia adviseert consumenten met een notenallergie dan ook de inhoud van de verpakking weg te gooien. Consumenten zonder notenallergie kunnen het product wel gebruiken.
Het gaat om een kleine hoeveelheid verpakkingen met productiecode LS-055 en een houdbaarheidsdatum tot 24-02-2018. Deze code en datum zijn te vinden op de glazen pot net onder de deksel.
Consumenten kunnen het aankoopbedrag terugkrijgen door het etiket met de streepjescode onder vermelding van productiecode en productietijd (te vinden in de hals van de pot) en volledige naam, adres, postcode, woonplaats en IBAN bankrekeningnummer, op te sturen naar Grand'Italia Consumentenservice, antwoordnummer 10022 , 6200 XP Maastricht.
Lees ook:
EVMI achtergrond & analyse – Allergenen (Premium)
Altijd op de hoogte blijven?
Meer over
Lees ook
'Bionica kan als inspiratiebron dienen voor kwesties in de voedingsmiddelenindustrie'
Bionica is een innovatiemethode die de natuur als inspiratiebron hanteert. Het biedt out-of-the-box oplossingen die voor innovaties zorgen. Ylva Poelman, ook wel bekend als de bionische vrouw, is expert op het gebied van bionica. Op de IFFI diner meeting zal zij een lezing geven over haar vakgebied in relatie tot allergenen. Wat wordt er verstaan...
Gevaarlijke hoeveelheden morfine in Franse maanzaadbroodjes
Wie de verhalen over maanzaadbroodjes en drugstests kent, weet dat de betreffende zaadjes inderdaad sporen van opiaten kunnen bevatten. Meestal gaat het om verwaarloosbare hoeveelheden. Maar niet in Frankrijk. Franse gezondheidsautoriteiten onderzoeken de aanwezigheid van morfine en codeïne in maanzaadstokbrood en kant-en-klare sandwiches met...
'We moeten ons voedsel misschien wat minder ver raffineren'
Voedselproducenten hebben dagelijks te maken met allergenen, al is het maar om kruisbestuiving en pijnlijke recalls te voorkomen. Dat is belangrijk, want het aantal mensen dat allergieën ontwikkelt lijkt toe te nemen. Maar juist daarom moeten voedselproducenten op een ander niveau gaan nadenken over de verhouding tussen voedsel en het immuunsysteem,...