Recall roomkazen om listeria

baresa-roomkaas

Smaak & Co roept diverse soorten roomkaas van het merk Baresa terug. Bij een periodieke kwaliteitscontrole is in één van de varianten Listeria monocytogenes aangetroffen.

Uit voorzorg roept het bedrijf alle varianten terug. De kazen zijn verkocht bij Lidl.

  • De terughaalactie geldt voor:
  • – Verse roomkaas Tomaat/Basilicum 175 gram
  • – Verse roomkaas Ananas/Perzik 175 gram
  • – Verse roomkaas Bieslook 175 gram

De terughaalactie is geldig voor alle verpakkingen met iedere THT-datum.

Consumenten die dit product gekocht hebben, wordt dringend aangeraden dit product niet te eten. De roomkaas is terug te brengen naar Lidl, waar het aankoopbedrag wordt vergoed.

Meer info: Lidl Nederland, via e-mailadres contact@lidl.nl of via telefoonnummer 020 – 7095039.

Eerder listeria in Lidl-kaas

Ruim 7 jaar geleden zijn in Duitsland en Oostenrijk zeker 6 mensen overleden door kaas van Lidl, die met Listeria monocytogenes besmet was. Deze kaas van huismerk Reinhardshof was geproduceerd door het Oostenrijkse Prolactal.

In mei 2011 was er wederom een recall van Lidl-kaas met Listeria monocytogenes, toen ook in Nederland. Daarbij ging het om kaas van het merk Sint-Maarten-Classic van de Belgische producent Belgomilk.

Lees ook:

 
Lees ook
Listeriadetectie met een druk op de knop

Listeriadetectie met een druk op de knop

Het Zwitserse bedrijf Nemis Technologies heeft een nieuwe technologie ontwikkeld voor de detectie van onder meer Salmonella en Listeria monocytogenes. Deze technologie werkt op basis van chemoluminescentie, waarbij een luminescentiemolecuul gekoppeld wordt aan een detectiemolecuul. We hebben verschillende moleculen ontwikkeld om verschillende activiteiten...

Listeria-fabriek Offerman hield informatie achter voor zijn schoonmakers

Listeria-fabriek Offerman hield informatie achter voor zijn schoonmakers

‘Vleeswarenfabriek Offerman verzweeg tegen zijn eigen schoonmaakbedrijf dat de verouderde fabriek in Aalsmeer extra moest worden schoongemaakt,’ ontdekte De Telegraaf na onderzoek naar de schoonmaakpraktijken in die fabriek.

Bacteriofagen toegestaan bij bestrijding listeria

Bacteriofagen toegestaan bij bestrijding listeria

Het Europese Hof heeft besloten dat levensmiddelenproducenten bacteriofagen mogen blijven gebruiken ter bestrijding van de listeriabacterie. Het Wageningse bedrijf Micreos Food Safety, een leverancier van fagen, startte een proces bij het Europese Hof vanwege het gebrek aan officiële regelgeving omtrent de techniek.