Recall rozijnen- en mueslibrood Hoogvliet

Retailketen Hoogvliet roept drie soorten rozijnen- en mueslibroden terug.

Het gaat om:

  • Rozijnen-krentenbrood 400 gram
  • Rozijnenbrood 400 gram
  • Mueslibrood 400 gram

alledrie met de houdbaarheidsdatum 17-05- 2016.

Hoogvliet haalt de drie broodsoorten terug, nadat is gebleken dat er mogelijk metalen deeltjes in kunnen zitten.

Met het oog op de veiligheid is besloten deze broden uit onze winkels te verwijderen, aldus de retailer.

Consumenten die deze producten gekocht hebben, kunnen ze terugbrengen naar Hoogvliet-supermarkt. Zij krijgen dan het aankoopbedrag terug.

Meer informatie: Hoogvliet klantenservice, (0172) 418 200, of via het contactformulier.

In maart werd ook al een recall uitgevoerd om metaal. Toen ging om de Bio Nougatreep van Oxfam Fair Trade, waarin een stukje ijzerdraad van 1,5 centimeter zat.

Lees ook:

     
Meer over
Lees ook
Maatregelen NEBAFA tegen coronavirus

Maatregelen NEBAFA tegen coronavirus

De snelle verspreiding van het coronavirus door Nederland treft alle sectoren. Bedrijven en organisaties nemen maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Dat geldt ook voor de Nederlandse bakkerijgrondstoffenindustrie. In een persbericht laat de vereniging van Nederlandse fabrikanten van bakkerijgrondstoffen (NEBAFA) weten welke maatregelen...

Voor het eerst in 10 jaar groei broodconsumptie

Voor het eerst in 10 jaar groei broodconsumptie

Voor het eerst in tien jaar tijd laat de broodconsumptie een voorzichtige groei zien. De cijfers over het jaar 2019 laten een voorzichtige groei in het broodvolume van 1,5 procent zien. Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) is verheugd: “Dit is goed nieuws voor de sector. En een mooie waardering voor de imagocampagne ‘Brood. Goed verhaal’.

Van broodafval naar bacteriecultuur

Van broodafval naar bacteriecultuur

Italiaanse onderzoekers hebben op basis van broodresten een medium ontwikkeld voor de cultivering van micro-organismen voor bijvoorbeeld fermentatie. Het resultaat is niet alleen een goede manier om een reststroom te verwaarden, het is volgens de onderzoekers ook nog eens goedkoper dan de huidige commerciële voedingsbodems voor de cultivering van...