Recall sap: fles kan openspringen

De Belgische retailketens Colruyt, Okay en Solutious roepen 100 % puur geperst sinaasappelsap van Everyday terug. In de fles is de aanwezigheid van de gistsoort saccharomyces vastgesteld, die suiker omzet in gas. Hierdoor kan de fles scheuren of openspringen, vooral tijdens transport, stellen de ketens.

De recall wordt uitgevoerd na meldingen van klanten. Colruyt, Okay en Solutious benadrukken dat er geen gevaar is voor de gezondheid van de consumenten. Het sinaasappelsap kan zuur smaken, maar is gewoon te drinken. Ondertussen werden alle flessen uit voorzorg uit de schappen gehaald.

Het gaat om de plastic fles van 2 liter. Klanten die dit product gekocht hebben, wordt aangeraden de fles voorzichtig buiten te openen en de lege fles of de aankoopbon terug te brengen naar hun supermarkt. Daar wordt het volledige bedrag terugbetaald.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Meer over
Lees ook
Je ei kwijt in gist

Je ei kwijt in gist

Start-up FUMI Ingredients ontwikkelt eiwitpoeder gemaakt uit overgebleven gist van bierbrouwerijen. Een samenwerkingsproject genaamd EGGcited en een boost van €1,3 miljoen subsidie, gaan de opschaling van het product naar het volgende level brengen.

€1,3 miljoen voor ontwikkeling van eiwit uit gist

€1,3 miljoen voor ontwikkeling van eiwit uit gist

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling kent €1,3 miljoen subsidie toe aan samenwerkingsproject EGGcited, waarin drie bedrijven uit Gelderland werken aan de ontwikkeling en opschaling van niet-dierlijk eiwitpoeder uit gist.

Gist en de oorsprong van de Nederlandse biotechnologie

Gist en de oorsprong van de Nederlandse biotechnologie

Precies honderdvijftig jaar geleden werd de Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek in Delft opgericht. Met een bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling die huidige eigenaar DSM ter ere van dit jubileum heeft geopend, reizen we door de boeiende geschiedenis van de fabrikant van het beroemde Koningsgist.  We staan in het vroeg twintigste-eeuwse...