Rechter wijst verzoek voorlopige voorziening Ben & Jerry’s af

Ben & Jerry's_via beeldbank B&J

Het is Ben & Jerry’s niet gelukt de verkoop in Israël te blokkeren. Een rechter in New York heeft het verzoek tot een voorlopige voorziening afgewezen.  

Ben & Jerry’s kondigde vorig jaar aan te stoppen met de verkoop van ijs in Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Moederbedrijf Unilever verkocht daarop de Israëlische tak te aan een lokale licentiehouder, die de verkoop van het ijs kon voortzetten. Ben & Jerry’s stapte naar de rechter en claimde dat de integriteit van zijn merk door de verkoop op de Westelijke Jordaanoever wordt aangetast.

De rechter noemt de beweringen van Ben & Jerry’s ‘te speculatief’ en wijst het verzoek af. Volgens de rechter heeft Ben & Jerry’s niet aangetoond dat het merk onherstelbare schade leidt als de door Unilever gemaakte deal doorgaat.

Bron: NU.nl

Thema's
Lees ook
IJs gemaakt van algen

IJs gemaakt van algen

Kris en Ginny van Hoeveproducten Heirbaut in Temse hebben gekozen voor een meer circulaire bedrijfsvoering. Onderdeel hiervan is de algenteelt die ze willen gebruiken om aan levensmiddelen toe te voegen als verrijking. Afgelopen zomer hebben ze dan ook een algenijsje op de markt gebracht.

Ben & Jerry’s en Tony’s Chocolonely gaan samenwerken

Ben & Jerry’s en Tony’s Chocolonely gaan samenwerken

Ben & Jerry’s gaat samenwerken met Tony’s Chocolonely bij het inkopen van cacao. De ijsfabrikant wil dat de chocolade die in de producten verwerkt wordt volledig is geproduceerd zonder kinderarbeid en moderne slavernij.

Hogere omzet voor Unilever door prijsverhogingen

Hogere omzet voor Unilever door prijsverhogingen

Unilever verkocht in het eerste half jaar van 2022 minder producten, maar maakte een hogere omzet vanwege prijsverhogingen. Door de prijzen van producten zelf te verhogen had Unilever weinig last van de inflatie. "Unilever heeft een half jaar neergezet dat voortbouwt op ons momentum van 2021, ondanks de uitdagingen van hoge inflatie en lagere mondiale...

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren