Redactiestage bij onze Foodvakbladen

titels Alea

Wij zoeken een nieuwe stagiair(e)! Kom jij ons team versterken? Je gaat aan de slag voor de websites, social media en de bladen. Je schrijft nieuwsberichten, artikelen, maakt vlogs, bezoekt congressen en beurzen en gaat op reportage.

Stagiair(e) Foodredactie (32-40 uur per week)

Alea Publishers is uitgever van Bakkers in bedrijf, Vakblad IJs, Vleesmagazine, Vismagazine, More than Drinks!, Pompshop, VoedingNu en EVMI. Acht titels die zowel in print als online opereren in de foodbranche. Daarnaast houden we via social media contact met onze doelgroepen en organiseren en bezoeken we verschillende evenementen.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste HBO- of universitaire stagiair(e) die de redactie komt versterken voor 32 tot 40 uur per week. De stage kan op elk moment beginnen en uiteraard is de duur van de stage in overleg. Als redacteur op de foodredactie werk je voor de websites, bladen en social media. Je schrijft artikelen, maakt vlogs, bezoekt congressen en beurzen en gaat op reportage. Je werkveld strekt zich uit van de slager en bakker op de hoek tot de grote internationale voedingsmiddelenindustrie. De redactie werkt in Zeist.

Profiel

Ben jij enthousiast, gedreven, creatief, flexibel, initiatiefrijk, kun je goed zelfstandig werken en heb je zin om te leren? En bijna belangrijker nog: hou je van food? Volg je een journalistieke of communicatie opleiding op HBO of universitair niveau? Dan is dit een leuke en leerzame stageplek voor jou!

Jouw werkzaamheden bestaan onder meer uit:

  • Onderhouden van de social media (Facebook, Instagram en Twitter) voor alle titels.
  • Schrijven en plaatsen van berichten en agenda-items voor onze websites.
  • Schrijven van artikelen voor de magazines. Hiervoor ga je soms op pad, soms interview je mensen telefonisch of je schrijft aan de hand van research.
  • Vloggen bij belangrijke evenementen of bedrijfsbezoeken.
  • Beeld bij berichten en artikelen zoeken of selecteren.
  • Meedenken over nieuwe edities en de toekomst van onze foodvakbladen.

Wij bieden

Een interessante en dynamische stage in een informele organisatie, waar de (kleine) redactie nauw samenwerkt en je alle kansen biedt. Op de foodredactie werk je samen met de redactiecoördinatoren van de bladen, de webredacteur en de algemeen hoofdredacteur van de titels. Je ontvangt een stagevergoeding conform de richtlijn.

Informatie

Voor meer informatie of om te solliciteren kun je contact opnemen met Michelle de Koning 06 22 01 11 28 of michelledekoning@aleapublishers.nl.

Lees ook
Mikrocentrum en Alea Publishes nemen de beurs Lab Technology over van Vakbladen.com

Mikrocentrum en Alea Publishes nemen de beurs Lab Technology over van Vakbladen.com

Kennis- en netwerkorganisatie Mikrocentrum en vakuitgeverij Alea Publishers nemen per heden de beurs Lab Technology over van Vakbladen.com. Deze overname versterkt de samenwerking tussen Mikrocentrum en Alea Publishers. Al eerder startten de organisaties gezamenlijk de netwerkbeurs Food Technology.

ABN AMRO verwacht economische schokken voor industrie, leisure, retail, food en bouw

ABN AMRO verwacht economische schokken voor industrie, leisure, retail, food en bouw

ABN AMRO verwacht dat de druk op de industrie, leisure, retail, food en bouw in de tweede helft van 2022 gaat toenemen. De energiecrisis treft vooral de industrie, terwijl de horeca en retail kampen met slechtere winstvooruitzichten. Het risico op faillissementen neemt toe, aldus de bank.

Alea Publishers start vakblad voor de industriële automatisering: AutomationNL

Alea Publishers start vakblad voor de industriële automatisering: AutomationNL

Alea Publishers start vandaag met een nieuw vakplatform voor industriële automatisering, AutomationNL. Vandaag wordt de website gelanceerd, vanaf 1 september start de uitgever met een wekelijkse email-nieuwsbrief, 20 september verschijnt het eerste nummer van het vakblad. Robbert Hoeffnagel is de hoofdredacteur, Bas van den Engel verzorgt het accountmanagement.