Redactiestage bij onze Foodvakbladen

Bladen alea_EVMI klein (7 titels)

Wij zoeken een nieuwe stagiair(e)! Kom jij ons team versterken? Je gaat aan de slag voor de websites, social media en de bladen. Je schrijft nieuwsberichten, artikelen, maakt vlogs, bezoekt congressen en beurzen en gaat op reportage.

Stagiair(e) Foodredactie (32-40 uur per week)

Alea Publishers is uitgever van Bakkers in bedrijf, Vakblad IJs, Vlees+, Vismagazine, More than Drinks!, Pompshop en EVMI. Zeven titels die zowel in print als online opereren in de foodbranche. Daarnaast houden we via social media contact met onze doelgroepen en organiseren en bezoeken we verschillende evenementen.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste MBO- of HBO-stagiair(e) die de redactie komt versterken voor 32 tot 40 uur per week. De stage kan op elk moment beginnen en uiteraard is de duur van de stage in overleg. Als redacteur op de foodredactie werk je voor de websites, bladen en social media. Je schrijft artikelen, maakt vlogs, bezoekt congressen en beurzen en gaat op reportage. Je werkveld strekt zich uit van de slager en bakker op de hoek tot de grote internationale voedingsmiddelenindustrie. De redactie werkt in Zeist.

Profiel

Ben jij enthousiast, gedreven, creatief, flexibel, initiatiefrijk, kun je goed zelfstandig werken en heb je zin om te leren? En bijna belangrijker nog: hou je van food? Volg je een journalistieke of communicatie opleiding op MBO op HBO-niveau? Dan is dit een leuke en leerzame stageplek voor jou!

Jouw werkzaamheden bestaan onder meer uit:

  • Onderhouden van de social media (Facebook, Instagram en Twitter) voor alle titels.
  • Schrijven en plaatsen van berichten en agenda-items voor onze websites.
  • Schrijven van artikelen voor de magazines. Hiervoor ga je soms op pad, soms interview je mensen telefonisch of je schrijft aan de hand van research.
  • Vloggen bij belangrijke evenementen of bedrijfsbezoeken.
  • Beeld bij berichten en artikelen zoeken of selecteren.
  • Meedenken over nieuwe edities en de toekomst van onze foodvakbladen.

Wij bieden

Een interessante en dynamische stage in een informele organisatie, waar de (kleine) redactie nauw samenwerkt en je alle kansen biedt. Op de foodredactie werk je samen met de redactiecoördinatoren van de bladen, de webredacteur en de algemeen hoofdredacteur van de titels. Je ontvangt een stagevergoeding conform de richtlijn.

Informatie

Voor meer informatie of om te solliciteren kun je contact opnemen met Michelle de Koning 06 22 01 11 28 of michelledekoning@aleapublishers.nl.

Lees ook
Uitgeverij Agrio sluit zich aan bij Foodbanen.nu

Uitgeverij Agrio sluit zich aan bij Foodbanen.nu

Uitgeverij Agrio sluit zich aan bij het netwerk van Foodbanen.nu, de nieuwe vacaturesite gericht op food en agro. Hiermee groeit het bereik van Foodbanen.nu van 300.000 naar 500.000 professionals in food en agro en heeft de vacaturesite nu ook een groot bereik in het domein van de landbouw.

Definitieve datum Food Technology 1 en 2 december 2021

Definitieve datum Food Technology 1 en 2 december 2021

De definitieve datum voor Food Technology 2021 is bekend. Dit nieuwe kennis- en netwerkevenement vindt plaats op 1 en 2 december 2021 in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Dat maken organisatoren Mikrocentrum en Vakblad EVMI vandaag bekend.

Alea Publishers neemt vakbladen Vleesmagazine en Voeding Nu over

Alea Publishers neemt vakbladen Vleesmagazine en Voeding Nu over

Alea Publishers, uitgever van vakbladen zoals EVMI en Bakkers in bedrijf, neemt 1 maart twee titels over van uitgeverij Vakmedianet. Het gaat om Vlees Magazine en Voeding Nu.