Redactiestage bij onze Foodvakbladen

17 juli 2020

Wij zoeken een nieuwe stagiair(e)! Kom jij ons team versterken? Je gaat aan de slag voor de websites, social media en de bladen. Je schrijft nieuwsberichten, artikelen, maakt vlogs, bezoekt congressen en beurzen en gaat op reportage.

Stagiair(e) Foodredactie (32-40 uur per week)

Alea Publishers is uitgever van Bakkers in bedrijf, Vakblad IJs, Vlees+, Vismagazine, More than Drinks!, Pompshop en EVMI. Zeven titels die zowel in print als online opereren in de foodbranche. Daarnaast houden we via social media contact met onze doelgroepen en organiseren en bezoeken we verschillende evenementen.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste MBO- of HBO-stagiair(e) die de redactie komt versterken voor 32 tot 40 uur per week. De stage kan op elk moment beginnen en uiteraard is de duur van de stage in overleg. Als redacteur op de foodredactie werk je voor de websites, bladen en social media. Je schrijft artikelen, maakt vlogs, bezoekt congressen en beurzen en gaat op reportage. Je werkveld strekt zich uit van de slager en bakker op de hoek tot de grote internationale voedingsmiddelenindustrie. De redactie werkt in Zeist.

Profiel

Ben jij enthousiast, gedreven, creatief, flexibel, initiatiefrijk, kun je goed zelfstandig werken en heb je zin om te leren? En bijna belangrijker nog: hou je van food? Volg je een journalistieke of communicatie opleiding op MBO op HBO-niveau? Dan is dit een leuke en leerzame stageplek voor jou!

Jouw werkzaamheden bestaan onder meer uit:

  • Onderhouden van de social media (Facebook, Instagram en Twitter) voor alle titels.
  • Schrijven en plaatsen van berichten en agenda-items voor onze websites.
  • Schrijven van artikelen voor de magazines. Hiervoor ga je soms op pad, soms interview je mensen telefonisch of je schrijft aan de hand van research.
  • Vloggen bij belangrijke evenementen of bedrijfsbezoeken.
  • Beeld bij berichten en artikelen zoeken of selecteren.
  • Meedenken over nieuwe edities en de toekomst van onze foodvakbladen.

Wij bieden

Een interessante en dynamische stage in een informele organisatie, waar de (kleine) redactie nauw samenwerkt en je alle kansen biedt. Op de foodredactie werk je samen met de redactiecoördinatoren van de bladen, de webredacteur en de algemeen hoofdredacteur van de titels. Je ontvangt een stagevergoeding conform de richtlijn.

Informatie

Voor meer informatie of om te solliciteren kun je contact opnemen met Michelle de Koning 06 22 01 11 28 of michelledekoning@aleapublishers.nl.

Altijd op de hoogte blijven?