Redactiestage bij onze Foodvakbladen

Bladen alea_7 titels

Wij zoeken een nieuwe stagiair(e)! Kom jij ons team versterken? Je gaat aan de slag voor de websites, social media en de bladen. Je schrijft nieuwsberichten, artikelen, maakt vlogs, bezoekt congressen en beurzen en gaat op reportage.

Stagiair(e) Foodredactie (32-40 uur per week)

Alea Publishers is uitgever van Bakkers in bedrijf, Vakblad IJs, Vlees+, Vismagazine, More than Drinks!, Pompshop en EVMI. Zeven titels die zowel in print als online opereren in de foodbranche. Daarnaast houden we via social media contact met onze doelgroepen en organiseren en bezoeken we verschillende evenementen.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste MBO- of HBO-stagiair(e) die de redactie komt versterken voor 32 tot 40 uur per week. De stage kan op elk moment beginnen en uiteraard is de duur van de stage in overleg. Als redacteur op de foodredactie werk je voor de websites, bladen en social media. Je schrijft artikelen, maakt vlogs, bezoekt congressen en beurzen en gaat op reportage. Je werkveld strekt zich uit van de slager en bakker op de hoek tot de grote internationale voedingsmiddelenindustrie. De redactie werkt in Zeist.

Profiel

Ben jij enthousiast, gedreven, creatief, flexibel, initiatiefrijk, kun je goed zelfstandig werken en heb je zin om te leren? En bijna belangrijker nog: hou je van food? Volg je een journalistieke of communicatie opleiding op MBO op HBO-niveau? Dan is dit een leuke en leerzame stageplek voor jou!

Jouw werkzaamheden bestaan onder meer uit:

  • Onderhouden van de social media (Facebook, Instagram en Twitter) voor alle titels.
  • Schrijven en plaatsen van berichten en agenda-items voor onze websites.
  • Schrijven van artikelen voor de magazines. Hiervoor ga je soms op pad, soms interview je mensen telefonisch of je schrijft aan de hand van research.
  • Vloggen bij belangrijke evenementen of bedrijfsbezoeken.
  • Beeld bij berichten en artikelen zoeken of selecteren.
  • Meedenken over nieuwe edities en de toekomst van onze foodvakbladen.

Wij bieden

Een interessante en dynamische stage in een informele organisatie, waar de (kleine) redactie nauw samenwerkt en je alle kansen biedt. Op de foodredactie werk je samen met de redactiecoördinatoren van de bladen, de webredacteur en de algemeen hoofdredacteur van de titels. Je ontvangt een stagevergoeding conform de richtlijn.

Informatie

Voor meer informatie of om te solliciteren kun je contact opnemen met Michelle de Koning 06 22 01 11 28 of michelledekoning@aleapublishers.nl.

Lees ook
IFFI presenteert:  changemakers in food

IFFI presenteert: changemakers in food

Ingredients For Food Innovators organiseert op donderdag 20 september een dinner meeting rondom het thema Toekomstbestendig voedsel. Sprekers zijn Mark Kulsdom (The Dutch Weed Burger) en Peter Verstrate (Mosa Meat). Aansluitend brengen leden vrijdag 21 september een bezoek aan het Cosun innovation center van nieuw IFFI-lid Royal Cosun. Toekomstbestendig...

Realisatie Smaakpark Ede komt dichterbij

Realisatie Smaakpark Ede komt dichterbij

Christian Weij en Petra Busser hebben de voormalige Defensie-schermhal en een stuk grond eromheen gekocht. Hier wil het stel Het SmaakPark gaan bouwen. Alles wat met verantwoorde voeding te maken heeft willen ze hier samen laten komen. Het moet een soort permanent foodfestival worden voor iedereen die lekker, duurzaam en gezond wil eten. SmaakPark Ede...

Sodexo verzorgt duurzaam eten met *Origo

Sodexo verzorgt duurzaam eten met *Origo

De consument wil weten wat er op zijn of haar bord ligt. Waar komen de ingrediënten vandaan? Zijn deze duurzaam geproduceerd? Daarom introduceert Sodexo de service *Origo in Nederland. Bij deze service gaat het om duurzame gerechten gemaakt van lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Volgens Sophie Ottes, Service Developer bij het Food Platform van...