Redefine Meat wint Horecava Innovation Award

Horecava innovation Award 2023_foto Horecava

Foto: Horecava

De plantaardige vleesproducent Redefine Meat is de overall winnaar van de Horecava Innovation Award. Tijdens de opening van de Horecava op maandag 9 januari reikte juryvoorzitter Puck Wilbers de verschillende awards uit.

De Horecava Innovation Award kent vier categorieën: Food & Beverage; Equipment & Services; Concepts, Interior & Design; en Digital, Apps & Social Media. In alle vier de categorieën wijst de jury een winnaar aan. Een van hen wordt de overall winnaar. Daarnaast wordt ook de Karel de Vos Duurzaamheid Award uitgereikt aan het product dat het meeste blijk geeft van een duurzame, toekomstgerichte visie.

Redefine Meat

Redefine Meat won niet alleen de categorie Food & Beverage, maar de jury wees de Redefine Runder Bavette ook aan als de overall winnaar. Redefine Meat produceert verschillende plantaardige vleesvervangers, zoals de runderbavette, en een assortiment gehakt en pulled. De producten hebben volgens de producent dezelfde smaak, textuur, mondgevoel en veelzijdigheid heeft als dierlijk vlees. Voor de ontwikkeling van de producten werkt Redefine Meat samen met chef-koks en slagers en maakt gebruik van een reeks technologieën, waaronder ‘additive manufacturing’, ‘AI’ en ‘machine learning’. “Het geeft je een andere beleving van vlees die het origineel goed benaderd. Hetgeen ook in de tenaamstelling tot zijn recht komt. Kwalitatief goed product dat goed valt. Zowel visueel als smaaktechnisch”, aldus de jury.

Categorie Food & Beverage

De andere genomineerden in de categorie Food & Bevege waren:

Overige winaars

De andere prijswinnaars van de Horecava Innovation Awards waren:

  • FrieteRia-BrasseRia / infratuur.nl won met de infrarood frituur de categorie Equipment & Services.
  • Sit & Heat en Satelliet hospitality furniture wonnen de categorie Concepts, Interior & Design met de Celsius terrasstoel.
  • De categorie Digital, Apps & Social Media werd gewonnen door Lacoly met een oplossing voor whatsapp communicatie in de horeca.
  • En tot slot de Karel de Vos Duurzaamheid Award. Deze ging naar De Clique Circulaire Bakken. Deze organisatie maakt grondstoffen en food producten van ‘het afval’ van lokale horeca en catering bedrijven.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Thema's
Lees ook
Voedingsmiddelenindustrie in de media | Week 10-2023

Voedingsmiddelenindustrie in de media | Week 10-2023

Frankrijk neemt maatregelen tegen stijging voedselprijzen, de toekomst van algen in voeding en Louise Fresco over het stikstofprobleem. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Voedingsmiddelensindustrie in de media | Week 8-2023

Voedingsmiddelensindustrie in de media | Week 8-2023

Vleesvervangers van suikerbiet, interview met Foodello en de productie van plantaardig eiwitpoeder. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Mark Kulsdom introduceert tijdelijk keurmerk ‘Beter Laten Leven’

Mark Kulsdom introduceert tijdelijk keurmerk ‘Beter Laten Leven’

Mark Kulsdom, oprichter Dutch Weed Burger, vindt dat er minder of helemaal geen dieren geslacht moeten worden. Daarom introduceert hij tijdens de Nationale Week zonder Vlees het tijdelijke keurmerk ‘Beter Laten Leven’ en schreef hij een brandbrief aan de politiek.