Remia neemt Belgische Wouters over

patat met saus

Sauzenfabrikant Remia neemt de oliën- en vettenactiviteit van het in Lokeren gevestigde bedrijf Wouters over. Dit maakte Remia vandaag bekend.

Wouters is een familiebedrijf en al bijna honderd jaar actief in bakkerijgrondstoffen, oliën en frituurvetten. Deze producten verkoopt Wouters voornamelijk aan de voedingsindustrie, onder meer onder de merknamen Fribel. Bofri en Palmax. De omzet van de oliën- en vettenactiviteit van Wouters bedroeg vorig jaar circa 20 miljoen euro.

Met de overname doet Remia een belangrijke uitbreidingsstap op de Belgische en Franse foodservicemarkt; de komende maanden brengt Remia de activiteiten over naar de fabriek in Den Dolder.

Wouters, onderdeel van de Zeelandia Groep, zal zich in de toekomst hoofdzakelijk bezighouden met de productie en verkoop van bakkerijgrondstoffen.

Thema's
Lees ook
ACM wil meer onderzoek naar overname Stegeman door Ter Beke

ACM wil meer onderzoek naar overname Stegeman door Ter Beke

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil meer onderzoek naar de overname van CFG Benelux (Stegeman) door Ter Beke. Dit onderzoek moet zich richten op de markten voor vleeswaren en het snijden en verpakken daarvan.

Van de Ven vers, vlees en waren neemt Jo Mertens B.V. over

Van de Ven vers, vlees en waren neemt Jo Mertens B.V. over

Van de Ven vers, vlees en waren neemt alle activiteiten van Jo Mertens B.V., een groothandel in Roermond voor vlees en vleeswaren, wild en gevogelte, over. Van de Ven verzorgt met ingang van 2 mei 2022 de leveringen aan de klanten van Jo Mertens. Dat laat het bedrijf weten met een persbericht.

Sensorisch Marktonderzoeksbureau ESSENSOR neemt Centrum voor Smaakonderzoek over

Sensorisch Marktonderzoeksbureau ESSENSOR neemt Centrum voor Smaakonderzoek over

Begin april heeft ESSENSOR het Centrum voor Smaakonderzoek (CSO) overgenomen. Beide bedrijven zijn gevestigd in FoodValley Wageningen.