Remia neemt Belgische Wouters over

patat met saus

Sauzenfabrikant Remia neemt de oliën- en vettenactiviteit van het in Lokeren gevestigde bedrijf Wouters over. Dit maakte Remia vandaag bekend.

Wouters is een familiebedrijf en al bijna honderd jaar actief in bakkerijgrondstoffen, oliën en frituurvetten. Deze producten verkoopt Wouters voornamelijk aan de voedingsindustrie, onder meer onder de merknamen Fribel. Bofri en Palmax. De omzet van de oliën- en vettenactiviteit van Wouters bedroeg vorig jaar circa 20 miljoen euro.

Met de overname doet Remia een belangrijke uitbreidingsstap op de Belgische en Franse foodservicemarkt; de komende maanden brengt Remia de activiteiten over naar de fabriek in Den Dolder.

Wouters, onderdeel van de Zeelandia Groep, zal zich in de toekomst hoofdzakelijk bezighouden met de productie en verkoop van bakkerijgrondstoffen.

Thema's
Lees ook
Normec neemt Delft Research Group over

Normec neemt Delft Research Group over

Normec, kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak, neemt Delft Research Group (DRG) over. Deze onderzoeks- en laboratoriumgroep handelt onder andere onder de naam Groen Agro Control.

Vion neemt rundvleesslachterij Adriaens over

Vion neemt rundvleesslachterij Adriaens over

Vion heeft het overnameproces van rundveeslachterij Adriaens in België succesvol afgerond. Het bedrijf begint met het integratieproces binnen de Vion Food Group. Alle medewerkers blijven binnen de Adriaens-organisatie.

Bertolli-sauzen naar Enrico-Glasbest

Bertolli-sauzen naar Enrico-Glasbest

Enrico-Glasbest neemt per 4 januari een deel van Bertolli over van Unilever. Het gaat daarbij, naast andere merkrechten onder de Bertolli licentie, om de Europese activiteiten op het gebied van pastasauzen, pesto en mayonaise.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren