Remia produceert klimaatneutraal

19 juli 2017

Sauzenfabrikant Remia produceert voortaan 100 procent klimaatneutraal. Dit is het resultaat van een jarenlang actief beleid op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaamheid. Remia maakte steeds meer gebruik van duurzame grondstoffen en probeerde de milieu-impact van de activiteiten te beperken.

Energiebesparing

Het afgelopen jaar investeerde Remia 600.000 euro in energiebesparende projecten. Er zijn ruim 1100 zonnepanelen geplaatst op de fabriek in Den Dolder. Ook vergroende het bedrijf volledig haar gas. Remia maakte een bewuste keuze voor windenergie. Voor verdere CO2-reductie gebruikt de fabriek een warmtepomp. Deze gebruikt restwarmte uit de fabriek voor de verwarming van opslaglocaties.

Met deze maatregelen realiseert Remia een CO2-reductie van meer dan 300.000 kg per jaar. Remia compenseert de CO2-uitstoot verder met een mix van Gold Standard certificaten uit CO2-reductieprogramma’s. Sinds 2013 is Remia actief deelnemer aan het initiatief Versnelling Verduurzaming Levensmiddelenindustrie van het FNLI (Federatie van Nederlandse Levensmiddelenfabrikanten).

Bron foto: Remia

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?