Bijna verspilde maaltijd redden met ResQ app

De app van de Finse start-up ResQ Club om voedselverspilling in de horeca tegen te gaan, is nu ook in Nederland gelanceerd. Consumenten kunnen op de app zien waar ze tegen gereduceerd tarief dagverse maaltijden kunnen afhalen, die dreigen te worden weggegooid.

Consumenten kunnen ResQ gebruiken om niet verkocht eten, wat op dezelfde dag in restaurants, cafés en bakkerijen is gemaakt, tegen gereduceerde prijzen te bestellen én te betalen via de ResQ service. De maaltijden worden gekocht via de service en door de consument afgehaald bij de eetgelegenheid. Doel van de dienst is voedselverspilling tegengaan. In Nederland wordt jaarlijks 51 miljoen kilo voedsel weggegooid in de horeca.

De ResQ service werkt op iPhone, iPad en Android en is ook te gebruiken op laptops en computers via https://resq-club.com/app. ResQ Club is opgericht in Finland en heeft haar service in korte tijd uitgebreid naar Zweden en Estland. Er zijn nu al meer dan 40.000 maaltijden ‘geResQd’ via de service.

Deze week is ResQ in Amsterdam gelanceerd. In korte tijd hebben zich  al meer dan vijftien restaurants aangemeld. In september wordt de dienst ook in Utrecht en Den Haag geïntroduceerd.

Lees ook:

Lees ook
Avocado’s van supermarkt Picnic krijgen extra beschermlaagje voor langere houdbaarheid

Avocado’s van supermarkt Picnic krijgen extra beschermlaagje voor langere houdbaarheid

Online supermarkt Picnic voegt een dun beschermlaagje toe aan avocado’s om deze langer eetbaar te houden. De bescherming is een plantaardig product afkomstig uit de schillen, zaden en pulp van vruchten, dat wordt aangebracht door de Nederlandse leverancier. Klanten van Picnic kunnen de vruchten hierdoor langer gebruiken.

Consumenten kunnen geld besparen met minder voedselverspilling

Consumenten kunnen geld besparen met minder voedselverspilling

Door de inflatie stijgen de prijzen van voedsel. “Consumenten kunnen gemiddeld 120 euro besparen door minder voedsel weg te gooien”, aldus Cees Elemans, sector specialist Food bij ING Sector Banking.

Technasium leerlingen ontwikkelen oplossingen tegen voedselverspilling

Technasium leerlingen ontwikkelen oplossingen tegen voedselverspilling

Ongeveer 370 derdejaars vwo-leerlingen van vijf Nederlandse Technasia deden mee aan het project 'Stop Voedselverspilling'. Hun opdracht? Een oplossing ontwikkelen voor het weggooien van voedsel. Tijdens de Floriade Expo in Almere werden op 17 mei de winnaars bekend gemaakt.