Bijna verspilde maaltijd redden met ResQ app

19 augustus 2016

De app van de Finse start-up ResQ Club om voedselverspilling in de horeca tegen te gaan, is nu ook in Nederland gelanceerd. Consumenten kunnen op de app zien waar ze tegen gereduceerd tarief dagverse maaltijden kunnen afhalen, die dreigen te worden weggegooid.

Consumenten kunnen ResQ gebruiken om niet verkocht eten, wat op dezelfde dag in restaurants, cafés en bakkerijen is gemaakt, tegen gereduceerde prijzen te bestellen én te betalen via de ResQ service. De maaltijden worden gekocht via de service en door de consument afgehaald bij de eetgelegenheid. Doel van de dienst is voedselverspilling tegengaan. In Nederland wordt jaarlijks 51 miljoen kilo voedsel weggegooid in de horeca.

De ResQ service werkt op iPhone, iPad en Android en is ook te gebruiken op laptops en computers via https://resq-club.com/app. ResQ Club is opgericht in Finland en heeft haar service in korte tijd uitgebreid naar Zweden en Estland. Er zijn nu al meer dan 40.000 maaltijden ‘geResQd’ via de service.

Deze week is ResQ in Amsterdam gelanceerd. In korte tijd hebben zich  al meer dan vijftien restaurants aangemeld. In september wordt de dienst ook in Utrecht en Den Haag geïntroduceerd.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?