Bijna verspilde maaltijd redden met ResQ app

De app van de Finse start-up ResQ Club om voedselverspilling in de horeca tegen te gaan, is nu ook in Nederland gelanceerd. Consumenten kunnen op de app zien waar ze tegen gereduceerd tarief dagverse maaltijden kunnen afhalen, die dreigen te worden weggegooid.

Consumenten kunnen ResQ gebruiken om niet verkocht eten, wat op dezelfde dag in restaurants, cafés en bakkerijen is gemaakt, tegen gereduceerde prijzen te bestellen én te betalen via de ResQ service. De maaltijden worden gekocht via de service en door de consument afgehaald bij de eetgelegenheid. Doel van de dienst is voedselverspilling tegengaan. In Nederland wordt jaarlijks 51 miljoen kilo voedsel weggegooid in de horeca.

De ResQ service werkt op iPhone, iPad en Android en is ook te gebruiken op laptops en computers via https://resq-club.com/app. ResQ Club is opgericht in Finland en heeft haar service in korte tijd uitgebreid naar Zweden en Estland. Er zijn nu al meer dan 40.000 maaltijden ‘geResQd’ via de service.

Deze week is ResQ in Amsterdam gelanceerd. In korte tijd hebben zich  al meer dan vijftien restaurants aangemeld. In september wordt de dienst ook in Utrecht en Den Haag geïntroduceerd.

Lees ook:

Lees ook
Rainbow Kleinpak krijgt eerste voucher tegen voedselverspilling

Rainbow Kleinpak krijgt eerste voucher tegen voedselverspilling

In maart 2021 startte Stichting Samen Tegen Voedselverspilling met een voucherregeling om innovaties tegen voedselverspilling te stimuleren. 8 juni reikte de stichting het eerste voucher uit aan Paprikasorteerder en -verpakker Rainbow Kleinpak. Het bedrijf uit De Lier investeert het voucher in een business case om paprikaresten meer hoogwaardig te verwerken.

Samen Tegen Voedselverspilling schrijft open brief aan informateur

Samen Tegen Voedselverspilling schrijft open brief aan informateur

Stichting Samen Tegen Voedselverspilling heeft een open brief gestuurd naar informateur Tjeenk Willink en de onderhandelende partijen. Hiermee wil de stichting aandacht vragen voor voedselverspilling tijdens de onderhandelingen voor de nieuwe regering.

17% van het consumentenvoedsel wordt verspild

17% van het consumentenvoedsel wordt verspild

Naar schatting ging in 2019 zo'n 931 miljoen ton, ofwel 17%, van het voedsel dat beschikbaar is voor consumenten de spreekwoordelijke prullenbak in. Dat blijkt uit een rapport van de Verenigde Naties.