Resultaten DSM dalen licht door corona

4 augustus 2020

Beeld: Wikipedia commons

De totale winst van DSM daalde met vier procent ten opzichte van vorig jaar. De tak Nutrition groeide met 9%. Het bedrijf stelt dat de coronapandemie voor 1-2% verantwoordelijk is voor deze groei. De tak Materials heeft het zwaar, met een krimp van 21%. DSM werkt aan besparingen van 25-30 miljoen op jaarbasis.

Nutrition

In het rapport spreekt DSM van een aantal ontwikkelingen binnen de tak Nutrition. Co-CEO’s Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze: “Eerder dit jaar startten we met het programma ‘fit for growth’ bij Nutrition. De nieuwe organisatiestructuur maakt meer differentiatie richting de markt mogelijk. Nu zijn we bezig om onze specialty businesses uit te bouwen.” De aankopen van CSK (zuivelingrediënten) en Glycom (ingrediënten voor babyvoeding) passen binnen deze strategie. Daarnaast lanceerde DSM begin juli een portfolio met ingrediënten voor plantaardige vleesvervangers, waaronder gistextracten, ‘process flavors’ en nutritionele ingrediënten. De producten zijn ontwikkeld om de voedingswaarde, smaak en textuur van onder andere burgers te verbeteren zonder het zoutgehalte te verhogen. DSM verwacht dat de tak Nutrition ongeveer 5% groeit komend jaar, maar heeft weinig zicht op de verwachtingen voor de tak Materials. Het bedrijf doet dus geen voorspellingen voor het bedrijf als geheel.

Bron: Royal DSM

Altijd op de hoogte blijven?