Resultaten DSM dalen licht door corona

Beeld: Wikipedia commons

De totale winst van DSM daalde met vier procent ten opzichte van vorig jaar. De tak Nutrition groeide met 9%. Het bedrijf stelt dat de coronapandemie voor 1-2% verantwoordelijk is voor deze groei. De tak Materials heeft het zwaar, met een krimp van 21%. DSM werkt aan besparingen van 25-30 miljoen op jaarbasis.

Nutrition

In het rapport spreekt DSM van een aantal ontwikkelingen binnen de tak Nutrition. Co-CEO’s Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze: “Eerder dit jaar startten we met het programma ‘fit for growth’ bij Nutrition. De nieuwe organisatiestructuur maakt meer differentiatie richting de markt mogelijk. Nu zijn we bezig om onze specialty businesses uit te bouwen.” De aankopen van CSK (zuivelingrediënten) en Glycom (ingrediënten voor babyvoeding) passen binnen deze strategie. Daarnaast lanceerde DSM begin juli een portfolio met ingrediënten voor plantaardige vleesvervangers, waaronder gistextracten, ‘process flavors’ en nutritionele ingrediënten. De producten zijn ontwikkeld om de voedingswaarde, smaak en textuur van onder andere burgers te verbeteren zonder het zoutgehalte te verhogen. DSM verwacht dat de tak Nutrition ongeveer 5% groeit komend jaar, maar heeft weinig zicht op de verwachtingen voor de tak Materials. Het bedrijf doet dus geen voorspellingen voor het bedrijf als geheel.

Bron: Royal DSM

Thema's
Lees ook
DSM investeert in gepersonaliseerde voeding

DSM investeert in gepersonaliseerde voeding

Chemiebedrijf DSM gaat samenwerken met de Amerikaanse “digital health provider” Panaceutics. Samen willen zij de consumenten meer gepersonaliseerde voeding bieden. Daarnaast ziet DSM de samenwerking ook als een manier om de eigen producten voor gepersonaliseerde geneeskunde te verbeteren. Dankzij de samenwerking heeft het jonge Amerikaanse...

Nieuwe hotspot voor voedselonderzoek

Nieuwe hotspot voor voedselonderzoek

Met het gereedkomen van het ‘Beyerinck Center’ gaat de Biotech Campus Delft echt van start. Business Development Director Cindy Gerhardt: ‘Samenwerking binnen de industriële (witte) biotechnologie vormt de basisgedachte.’  Voedingsmiddelen en ingrediënten, bijvoorbeeld uit verwaarding van restromen, zijn belangrijk...

Zoete biotech: DSM maakt stevia met fermentatie

Zoete biotech: DSM maakt stevia met fermentatie

De zoetstof stevia wekt de interesse van fabrikanten omdat hij de smaak van suiker benadert. Tot voor kort werd die stof uit de plant stevia rebaudiana (honingkruid) gehaald. DSM is erin geslaagd een alternatieve, biotechnologische productiemethode te ontwikkelen die goedkoper en duurzamer is. Suiker is de laatste tien jaar uitgegroeid tot volksvijand...