RIF-subsidie voor opleidingen Generation Food van SVO

SVO vakopleiding food

SVO vakopleiding food krijgt subsidiegeld toegekend van Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De foodopleiding en haar samenwerkingspartners ontvangen ruim €820.000,- uit het Regionaal Investeringsfonds mbo voor vernieuwing en versterking van de voltijdsopleidingen Generation Food.

Samen met branchepartners VOS fonds, McDonald’s, COV, VNV, ADN, een aantal bedrijven, scholen voor voortgezet onderwijs en hbo-instellingen werkt SVO de komende jaren verder aan het vernieuwen en versterken van de voltijdsopleidingen Generation Food. De nadruk komt te liggen op innovatie van de opleidingen, professionalisering van docenten, werving en het integreren van betekenisvolle projecten van bedrijven. Bovendien bevat de RIF een onderzoekslijn waarin SVO gaat werken aan hybride producten.

Regionaal Investeringsfonds

Het Regionaal Investeringsfonds (RIF) financiert publiek-private samenwerkingen tussen mbo-instellingen, bedrijven en overheden gericht op het verbeteren van de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. Het doel van het Regionaal Investeringsfonds (RIF) is om mbo-studenten nog beter voor te bereiden op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt. 

SVO vakopleiding food

SVO vakopleiding food leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven, waaronder restaurants, fastfoodketens, cafetaria’s en andere fastservicebedrijven. SVO biedt mbo-opleidingen van entree-niveau tot en met niveau 4, voor functies van medewerker tot manager, en een breed aanbod van vak- en vaardigheidstrainingen.

Naast de BBL-opleidingen biedt SVO op vier locaties een voltijd mbo-opleiding aan: Generation Food, de opleiding tot de foodprofessional van de toekomst. Goed opgeleide medewerkers bepalen het succes van een foodbedrijf, deze vakmensen maken uiteindelijk het verschil.

Thema's
Lees ook
Van Dam wint HAS FoodManship Award

Van Dam wint HAS FoodManship Award

Eveline van Dam is de grote winnaar geworden van de HAS Food Experience 2017. De vierdejaars studente Food Innovation bleek maar liefst 3 keer in de prijzen te vallen bij de uitreiking van de FoodManship Awards. De prijzen werden uitgereikt tijdens de HAS Food Experience bij HAS Hogeschool in Den Bosch. Op deze dag toonden 165 studenten in 106 innovatieve...

Studenten zoeken internationale opdrachten in food

Studenten zoeken internationale opdrachten in food

Mkb-bedrijven in de agro- en foodsector die een link met Duitsland of Duitse ambities hebben, kunnen gebruikmaken van het International Traineeship Programma van Food2020. HBO- en universitair studenten staan klaar om aan de slag te gaan met gerichte opdrachten. Het Nederlands-Duits samenwerkingsproject Food2020 project en Food Valley NL presenteren...

Martine Overdijk-Kerkhoff HAS opleidingsdirecteur

Martine Overdijk-Kerkhoff HAS opleidingsdirecteur

Martine Overdijk-Kerkhoff wordt per 1 juni bij HAS Hogeschool de nieuwe opleidingsdirecteur van Bedrijfskunde en agribusiness en International Food & Agribusiness. Overdijk-Kerkhoff (1968) heeft ruime ervaring in het onderwijsveld en het bedrijfsleven. Na haar studie Bedrijfskunde aan de Universiteit van Nyenrode werkte ze ruim 10 jaar voor verschillende...