RIF-subsidie voor opleidingen Generation Food van SVO

SVO vakopleiding food

SVO vakopleiding food krijgt subsidiegeld toegekend van Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De foodopleiding en haar samenwerkingspartners ontvangen ruim €820.000,- uit het Regionaal Investeringsfonds mbo voor vernieuwing en versterking van de voltijdsopleidingen Generation Food.

Samen met branchepartners VOS fonds, McDonald’s, COV, VNV, ADN, een aantal bedrijven, scholen voor voortgezet onderwijs en hbo-instellingen werkt SVO de komende jaren verder aan het vernieuwen en versterken van de voltijdsopleidingen Generation Food. De nadruk komt te liggen op innovatie van de opleidingen, professionalisering van docenten, werving en het integreren van betekenisvolle projecten van bedrijven. Bovendien bevat de RIF een onderzoekslijn waarin SVO gaat werken aan hybride producten.

Regionaal Investeringsfonds

Het Regionaal Investeringsfonds (RIF) financiert publiek-private samenwerkingen tussen mbo-instellingen, bedrijven en overheden gericht op het verbeteren van de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. Het doel van het Regionaal Investeringsfonds (RIF) is om mbo-studenten nog beter voor te bereiden op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt. 

SVO vakopleiding food

SVO vakopleiding food leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven, waaronder restaurants, fastfoodketens, cafetaria’s en andere fastservicebedrijven. SVO biedt mbo-opleidingen van entree-niveau tot en met niveau 4, voor functies van medewerker tot manager, en een breed aanbod van vak- en vaardigheidstrainingen.

Naast de BBL-opleidingen biedt SVO op vier locaties een voltijd mbo-opleiding aan: Generation Food, de opleiding tot de foodprofessional van de toekomst. Goed opgeleide medewerkers bepalen het succes van een foodbedrijf, deze vakmensen maken uiteindelijk het verschil.

Thema's
Lees ook
Oliehoorn stapt met studenten in speciaalsaus

Oliehoorn stapt met studenten in speciaalsaus

Oliehoorn opent halverwege dit jaar een tweede vestiging, in de voormalige fabriek van FrieslandCampina in Drachten. De sausproducent uit Hoorn gaat zich hier toeleggen op de productie van speciaalsauzen. Dit gebeurt met hulp van studenten van Van Hall Larenstein in Leeuwarden en InHolland in Amsterdam. Dat meldt het bedrijf. De in 2008 compleet vernieuwde...

FutureProef: banen voor jongeren in levensmiddelen

FutureProef: banen voor jongeren in levensmiddelen

De FNLI heeft bij koffiebrander UCC in Bolsward het startsein gegeven voor FutureProef. Vijftien levensmiddelenfabrikanten in Drenthe, Friesland en Groningen (waaronder Steensma en Lamb Weston) openen hun deuren om jongeren kennis te laten maken met de sector en de diverse arbeidskansen. Dit gebeurt in het kader van de allereerste Week van de Levensmiddelenindustrie...

'Opleiding Operator Food moet flexibeler'

'Opleiding Operator Food moet flexibeler'

Politiek en bedrijfsleven pleiten voor een verbetering van de opleiding van operators. De opleiding moet flexibeler en beter aansluiten op de situatie op de werkvloer. Dat stelt Ruud Beelen, salesmanager Tempo-Team, naar aanleiding van een recent debat in de Tweede Kamer over dit onderwerp. Tempo-Team meldt dit te willen ondervangen, onder meer door te...